Новини
Фахівцями відділу нагляду в АПК та СКС Управління Держпраці у Хмельницькій області на базі Управління агропромислового розвитку в Чемеровецькому районі проведено семінар з питань дотримання вимог законодавчих та нормативно-правових актів з охорони праці та промислової безпеки під час проведення весняно-польових робіт на підприємствах АПК Чемеровецького району.

Під час семінару проаналізовано стан виробничого травматизму в Україні, Хмельницькій області та Чемеровецькому районі. Зроблено аналіз по випадках травмування працівників агропідприємств району. Наголошено на розробленні та впровадженні заходів щодо профілактики виробничого травматизму. Посилені контролю за станом охорони праці та трудовою дисципліною на підприємствах району. Особливу увагу присутніх звернуто на дотримання посадовими особами та працівниками вимог законодавчих та нормативно-правових актів з охорони праці. Чітке визначення функцій, обов'язків, відповідальності інженерно-технічних працівників та обслуговуючого персоналу, щодо експлуатації, ремонту, обслуговування сільськогосподарських машин, механізмів та устаткування з відображенням в посадових інструкціях, інструкціях з охорони праці. Забезпеченні дотримання вимог безпеки під час виконання робіт з ядохімікатами, пестицидами.

За результатами зустрічі вирішено рекомендувати керівникам агропідприємств особливу увагу приділити вжиттю заходів щодо безпечного проведення посівної компанії. Максимально забезпечити безпечні умови праці. Забезпечити працюючих засобами індивідуального захисту, медичними аптечками. Організувати проведення додаткового навчання та інструктажів зі всіма працівниками, які задіяні в зберіганні врожаю на предмет дотримання вимог охорони праці і пожежної безпеки. Не допускати до роботи осіб, які не пройшли медичних оглядів, інструктажів, і не мають посвідчень на право керування транспортними засобами відповідних категорій. Не допускати до роботи техніку, яка не пройшла технічного контролю. Не допускати перебування працівників під час роботи техніки в непередбачених для цього місцях.



До списку новинВпередНазад