Новини
Фахівцями відділу нагляду в будівництві, котлонагляді, на транспорті та зв'язку Управління Держпраці у Хмельницькій області, за участі Фонду соціального страхування від нещасних випадків та професійних захворювань на базі товариства з обмеженою відповідальністю «КЕС-УА Холдинг» (будівництво комплексу з кондиціювання насіння сільськогосподарських культур, м. Кам'янець-Подільський) проведено інформаційно-консультативний семінар з питань охорони праці.



У ході зустрічі проаналізовано стан виробничого травматизму та звернуто увагу на основні профілактичні заходи з метою попередження виробничого травматизму та аварійних ситуацій. Звернуто увагу присутніх на те, що працівники мають бути проінформовані та проінструктовані щодо дій, необхідних у разі виникнення на підприємстві аварійних ситуацій, пов'язаних з безпосередньою загрозою для їх життя і здоров'я, та про вжиті або такі, що мають бути вжитими, запобіжні і захисні заходи.



Зокрема, для інженерно-технічного персоналу підприємства роз'яснено вимоги законодавства під час виконання робіт та експлуатація об'єктів з підвищеною небезпекою. Розглянуто пункти Охорона праці і промислова безпека в будівництві, Правил будови і безпечної експлуатації вантажопідіймальних кранів, Правил охорони праці під час роботи з інструментами та пристроями, Правил охорони праці на автомобільному транспорті, Правил охорони праці під час проведення вантажно-розвантажувальних робіт, Правил охорони праці під час виконання робіт на висоті, які безпосередньо стосуються суб'єкта господарювання.

Вказано на важливість чіткого розподілу функцій, обов'язків, відповідальності обслуговуючого персоналу щодо експлуатації, ремонту технологічного устаткування та обладнання з відображенням у посадових інструкціях. Призначення атестованого обслуговуючого персоналу до обслуговування та експлуатації об'єктів підвищеної небезпеки та забезпечення їх виробничими інструкціями і інструкціями з охорони праці.



Також порушено питання стосовно дотримання працівниками технологій виконання робіт та інших нормативно-правових документів з питань охорони праці. Не допущення до роботи осіб, які не пройшли медичних оглядів, інструктажів і не мають посвідчень та знаходяться в стані алкогольного чи наркотичного сп'яніння.

За підсумками заходу вирішено посилити роботу з контролю за трудовою дисципліною колективу та в подальшому не допускати порушення вимог законодавчих та нормативно-правових актів з охорони праці. Забезпечити організацію та проведення навчань з охорони праці.



До списку новинВпередНазад