Новини
З 23 листопада по 11 грудня 2015 року територіальними управліннями Держпраці було проведено планову перевірку Українського Державного оператору поштового зв'язку «Укрпошта».

Державне підприємство перевірили щодо дотримання вимог чинного законодавства з питань праці.

Результати моніторингу були оприлюднені 16 березня 2016 року на спільному круглому столі Державної служби України з питань праці та «Укрпошти».

У ньому взяли участь Голова Державної служби з питань праці Роман Чернега, в.о. генерального директора УДППЗ «Укрпошта» Ігор Ткачук, керівники територіальних управлінь Держпраці та керівники обласних дирекцій «Укрпошти».

У цьому році Держпраці вперше проводить розширену нараду за підсумками комплексної перевірки по питаннях охорони праці і дотриманню трудового законодавства на підприємствах «Укрпошти».

Голова Державної служби з питань праці зазначив, що в ході перевірки на підприємстві було виявлено більше 2000 порушень. «Були суттєві порушення і наша мета — допомогти підприємству «Укрпошта» у виправленні цих недоліків, і сприяти у тому, щоб вони не повторювались. Необхідно, щоб поруч з гарними економічними показниками, «Укрпошта» демонструвала належне функціонування системи охорони праці» — зазначив Роман Чернега.

Очільник Держпраці також зазначив, що під час перевірки Укрпошти, була конструктивна робота з інспекторським складом, з начальниками територіальних управлінь в областях, а також, керівниками «Укрпошти» у регіонах.

«Цілі, які на сьогоднішній день перед нами ставить керівництво держави — це реалізація основоположних завдань, написаних у Конституції України: збереження життя і здоров'я, а також, дотримання трудових прав громадян. Це те, на підставі чого ми вибудовуємо свій план роботи, і з чим йдемо до підконтрольних суб'єктів господарювання, зокрема,і до підприємства «Укрпошта» — підкреслив Роман Чернега.

У свою чергу в.о. генерального директора УДППЗ «Укрпошта» Ігор Ткачук подякував за злагоджену роботу та належні рекомендації щодо усунення недоліків та подальшого функціонування підприємства.

«Станом на 10 березня 2016 року усунено 85% порушень на наших підприємствах. Завдяки Державній службі України з питань праці, і завдяки своїм колегам, я впевнений, що ми виправимо всі недоліки, і надалі будемо працювати, щоб їх було якомога менше», — зазначив Ігор Ткачук.

Слід зазначити, що 70% виявлених порушень усувалися одразу і були усунені під час проведення перевірок та підписання актів і приписів про перевірки. Це чергове підтвердження позиції Держпраці щодо зміщення акцентів на превентивні заходи над контролюючими.



До списку новинВпередНазад