Новини
Фахівцями відділу нагляду на виробництві і об'єктах підвищеної небезпеки управління Держпраці у Хмельницькій області для працівників, які виконують роботи підвищеної небезпеки ПП «Ізяславмолпродукт» проведено консультативний семінар з питань охорони праці та промислової безпеки.

У ході семінару звернуто увагу на безпечну експлуатацію об'єктів підвищеної небезпеки та виконання робіт з підвищеною небезпекою (систем, об'єктів газопостачання та газового обладнання) без аварій та травм. Проаналізовано стан виробничого травматизму в Україні та на підприємствах області.



Наголошено на вимогах безпеки під час експлуатації газового обладнання. Зазначено, що пуск газових пристроїв після тривалої зупинки дозволяється за наявності актів контрольного випробування газопроводів на герметичність, перевірок топок, газоходів, контрольно-вимірювальних приладів і систем автоматики. Адміністрація підприємства перед включенням в роботу установок сезонної дії повинна забезпечити: перевірку виробничого персоналу на знання виробничих інструкцій і інструкцій з охорони праці, системи вентиляції. Готовність до роботи такого обладнання повинна бути оформлена актом. Пуск газу на обладнання сезонної дії дозволяється за наявності документів, які підтверджують виконання вказаних заходів.

Вказано на необхідності вдосконалювати навички працівників, які обслуговують котли, що працюють на газовому паливі під час проведення тренувальних занять за планами локалізації і ліквідації аварійних ситуацій в системі газопостачання. За результатами занять давати оцінку діям персоналу та вживати заходів по усуненню недоліків, якщо такі будуть виникати.

Представниками підприємства зауважено, що на підприємстві організовано нагляд за безпечною експлуатацією газового господарства. Розроблені виробничі інструкції і інструкції з охорони праці та інші нормативні акти з охорони праці, які діють в межах підприємства. Проведені інструктажі з охорони праці, також усім працівникам, які обслуговують газове обладнання видані виробничі інструкції та інструкції з охорони праці під розписку. Члени постійно-діючої комісії з перевірки знань з питань охорони праці пройшли навчання і перевірку знань, працівники пройшли навчання і перевірку знань з охорони праці в комісії підприємства. За останні роки випадків травмування працівників на підприємстві не було.



До списку новинВпередНазад