Новини
Фахівцями відділу нагляду в будівництві, котлонагляді, на транспорті та зв'язку та відділу з питань експертизи умов праці Управління Держпраці у Хмельницькій області на базі приватного підприємства «Енерго Плюс» (м. Славута) проведено семінар з питань дотримання вимог законодавства про охорону праці та атестацію робочих місць за умовами праці.

Зазначено, що атестація робочих місць здійснюється відповідно до Порядку проведення атестації робочих місць за умовами праці (далі Порядок), затвердженого постановою Кабінету Міністрів України від 01.08.1992 року №442 та Методичних рекомендацій для проведення атестації робочих місць за умовами праці, затверджених спільною постановою Міністерства праці і Міністерства охорони здоров'я України від 01.09.1992 року №41.

Звернуто увагу присутніх на важливість дотримання роботодавцями вимог законодавства про пільги і компенсації працівникам, зайнятих на роботах із шкідливими умовами праці та правильності застосування Списків № 1 і № 2, Списків виробництв, робіт, цехів, професій і посад, зайнятість працівників в яких дає право на щорічні додаткові відпустки за роботу із шкідливими і важкими умовами праці та за особливий характер праці. Звернуто увагу на якість проведення атестації робочих місць за умовами праці та віднесення їх до категорії із шкідливими умовами праці. Окремо розглянуто питання щодо передбачення відповідальності за несвоєчасність проведення атестації або порушення порядку її проведення.

Також проаналізовано стан виробничого травматизму в Україні, Хмельницькій області та Славутському районі. Наголошено на необхідності дотримання вимог безпеки під час експлуатації та обслуговування машин, механізмів, устаткування підвищеної небезпеки, виконання робіт підвищеної небезпеки. Роз'яснено Правила охорони праці при виконанні вантажно-розвантажувальних робіт.



До списку новинВпередНазад