Новини
Фахівцями відділу нагляду в АПК та СКС Управління Держпраці у Хмельницькій області, на базі державного підприємства «Славутське лісове господарство» для фізичної особи-підприємця Кравчук Ю.О. (м. Славута), проведено інформаційно-консультативний семінар щодо вимог безпеки на лісосічних роботах.

У ході заходу наголошено на вимогах безпеки на лісосічних роботах, проаналізовано випадки травматизму в лісовому господарстві. Звернуто увагу на процедуру проведення розслідування нещасних випадків на виробництві та відшкодування шкоди постраждалим.

Зазначено, лісосічні роботи слід виконувати згідно вимог законодавчих та нормативно-правових актів з питань охорони праці. Дотримуватись інструкції з охорони праці, експлуатаційної документації на технічні засоби та інструкцій підприємства-виробника, що затверджуються та діють на підприємстві, карт технологічного процесу та нарядів-допусків.

Картами технологічного процесу необхідно завершувати доведення до відома бригад (ланок) і окремих працівників вимог з охорони праці, які відсутні в експлуатаційній документації на технічні засоби і в повній мірі не можуть бути включені в акти з охорони праці підприємства. Зміст карти технологічного процесу повинен відповідати вимогам Правил, які необхідні для регламентації безпечного ведення окремих видів робіт, враховувати особливості робочого об'єкта, виділених бригаді знарядь праці, прийнятої технології робіт, рівня повноти врахування вимог безпеки праці в інструкції з охорони праці та в інших документах для бригади. Під час їх розроблення максимум необхідної інформації слід подавати графічно та в табличній формі. Нормативно — правові акти з охорони праці, що діють на підприємстві, та технологічні документи, які бригада або ланка повинні виконувати в доповнення до вимог карти технологічного процесу, в карті необхідно називати в розділі «Особливі вказівки».

Також наголошено на необхідності посилити контроль за станом охорони праці та трудовою дисципліною. Забезпечити дотримання посадовими особами та працівниками вимог законодавчих та нормативно-правових актів з охорони праці. Посилити контроль за організацією та проведенням медичних оглядів працівників певних категорій. Провести щорічні навчання з питань охорони праці та безпечного ведення робіт з підвищеною небезпекою для посадових осіб та працівників. Впровадити комплексні заходи щодо досягнення встановлених нормативних вимог з питань охорони праці. Забезпечити відповідно до норм видачу спецодягу, засобів індивідуального захисту, мийних та знешкоджуючих засобів для працівників.



До списку новинВпередНазад