Новини
Під наради в ТОВ «Оболонь Агро» фахівцями Управління Держпраці роз'яснено вимоги нормативно-правових актів з питань охорони праці під час весняно-польових робіт.

Звернуто увагу на те, що напередодні розпалу весняно — польових робіт необхідно посилити профілактичну роботу по запобіганню виробничого травматизму. Організувати роботу згідно Правил з охорони праці в сільськогосподарському виробництві та дотримуватись нормативних актів з охорони праці. Окремо роз'яснено вимоги безпеки під час виконання робіт з ядохімікатами та пестицидами.

Проаналізовано стан виробничого травматизму в Україні, Хмельницькій області та Чемеровецькому районі. Зроблено аналіз випадків травмування працівників агропідприємств району. Зазначено, що причинами аварій і нещасних випадків при експлуатації сільськогосподарської техніки, особливо при проведені весняно — польових робіт є:
технічна несправність тракторів і сільськогосподарських машин; порушення технологічного процесу; не проведення навчання та перевірки знань з питань охорони праці працівникам господарств; порушення виробничої і технологічної дисципліни; відсутність медичних оглядів тощо.

Наголошено на обов'язковому проведені щорічного навчання з питань охорони праці та безпечного ведення робіт з підвищеною небезпекою для посадових осіб та працівників підприємства. Розроблені та впроваджені комплексних заходів щодо досягнення встановлених нормативних вимог з питань охорони праці. Посилені контролю за станом охорони праці та трудовою дисципліною на підприємствах. Забезпеченні дотримання посадовими особами та працівниками вимог законодавчих та нормативно-правових актів з охорони праці. Чіткому визначені функцій, обов'язків, відповідальності інженерно-технічних працівників та обслуговуючого персоналу, щодо експлуатації, ремонту, обслуговування сільськогосподарських машин, механізмів та устаткування з відображенням в посадових інструкціях, інструкціях з охорони праці. Також посилені контролю за організацією та проведенням медичних оглядів працівників певних категорій.

На завершення семінару його учасникам роз'яснено Порядок видачі дозволів на виконання робіт підвищеної небезпеки та на експлуатацію (застосування) машин, механізмів, устаткування підвищеної небезпеки, порядок реєстрації декларації відповідності матеріально-технічної бази роботодавця вимогам законодавства з питань охорони праці та промислової безпеки. Також надано методичну допомогу в оформленні документації.




До списку новинВпередНазад