Новини
Фахівцями Управління Держпраці у Хмельницькій області, за участі Фонду соціального страхування від нещасних випадків на виробництві та професійних захворювань на базі територіального центру соціального обслуговування (надання соціальних послуг) (смт. Віньківці) проведено інформаційно-консультативний семінар з питань додержання законодавчих та нормативно правових актів з питань трудового законодавства.

Зокрема, під час семінару роз'яснено вимоги законодавства про працю щодо прийняття на роботу найманих працівників та прядок надання додаткових відпусток за шкідливі та важкі умови праці. Зазначено, що працівник не може бути допущений до роботи без укладення трудового договору, оформленого наказом чи розпорядженням власника або уповноваженого ним органу, та повідомлення центрального органу виконавчої влади з питань забезпечення формування та реалізації державної політики з адміністрування єдиного внеску. Після укладення трудового договору до початку роботи роботодавець зобов'язаний: роз'яснити працівникові його права і обов'язки та проінформувати під розписку про умови праці; ознайомити працівника з правилами внутрішнього трудового розпорядку та колективним договором; визначити працівникові робоче місце, забезпечити його необхідними для роботи засобами.

Відмічено, що щорічна додаткова відпустка за роботу із шкідливими і важкими умовами праці надається працівникам відповідно до Списку виробництв, цехів, професій і посад із шкідливими і важкими умовами праці, зайнятість на роботах в яких дає право на щорічну додаткову відпустку, затвердженого постановою Кабінету Міністрів України від 17.11.1997 року №1290 (додаток №1 у редакції постанови КМУ від 13.05.2003 р. №679). Статтею 7 Закону України «Про відпустки» передбачено, що конкретна тривалість таких відпусток встановлюється колективним чи трудовим договором залежно від результатів атестації робочих місць за умовами праці та часу зайнятості працівника в цих умовах.

Також зазначено, статтею 8 Закону України «Про відпустки» передбачено надання додаткових щорічних відпусток за особливий характер праці — це робота, яка пов'язана з підвищеним нервово-емоційним та інтелектуальним навантаженням, а також робота з ненормованим робочим днем.



До списку новинВпередНазад