Новини
Фахівцями Управління Держпраці у Хмельницькій області, за участю Фонду соціального страхування від нещасних випадків на виробництві та професійних захворювань на базі ТОВ «Серединецьке» Корпорації «Сварог Вест Груп» організовано проведення семінару стосовно вимог безпечної експлуатації транспортних засобів під час виконання весняно-польових робіт та на дорогах загального користування, вимог безпеки під час виконання ремонтних робіт сільськогосподарської техніки в польових умовах.

У ході заходу наголошено на дотриманні вимог безпеки під час експлуатації транспортних засобів під час виконання весняно-польових робіт та на дорогах загального користування. Проаналізовано причини травмування тракториста-машиніста ТОВ «Сериденецьке».

Розглянуто питання стосовно вимог безпеки під час виконання ремонтних робіт сільськогосподарської техніки в польових умовах. Зазначено, що ремонтні роботи необхідно проводити тільки після повної зупинки двигуна. Використовувати при ремонтних роботах тільки справний інструмент та засобами індивідуального захисту.



Також зроблено акцент на питані навчання і перевірки знань працівників з охорони праці. Звернуто увагу: на склад комісії з перевірки знань; розроблення програми навчання та питань для перевірки знань працівників; періодичність проходження на підприємстві інструктажів з питань охорони праці; надання першої медичної допомоги потерпілим від нещасних випадків, а також з правил поведінки та дій при виникненні аварійних ситуацій, пожеж і стихійних лих.

За результатами семінару рекомендовано керівництву підприємства здійснювати постійний контроль за дотриманням працівниками, які експлуатують об'єкти підвищеної небезпеки і виконують роботи з підвищеною небезпекою та інженерно-технічними працівниками, які здійснюють нагляд за безпечною експлуатацією об'єктів підвищеної небезпеки і виконанням робіт з підвищеною небезпекою вимог регламентів на виконання робіт та інших нормативних документів з питань охорони праці, які впроваджені і діють на підприємстві. Привести у відповідність документи, що стосуються безпечного виконання робіт. Приділяти належну увагу проведенню навчання і перевірці знань з питань охорони праці, інструктажам тощо.



До списку новинВпередНазад