Новини
Фахівці Головного управління Держпраці в Одеській області провели планову всебічну перевірку ПАТ «Одесаобленерго» щодо дотримання вимог законодавчих та нормативно-правових актів з охорони праці та промислової безпеки.
Стан охорони праці на даному підприємстві тримається під контролем ще й тому, що на підприємстві останнім часом підвищився рівень виробничого травматизму. У 2010-2015 роках зареєстровано 4 нещасні випадки із смертельним наслідком, також 4 нещасні випадки із смертельним наслідком, не пов'язані с виробництвом. За період 2010-2015р на підприємстві зафіксовано 3 нещасних випадки з тимчасовою втратою працездатності.
Під час перевірки було виявлено ряд порушень вимог законодавства з охорони праці.
Підприємством не отримано дозвіл на експлуатацію устаткування та обладнання підвищеної небезпеки стаціонарних та пересувних електротехнічних лабораторій для проведення випробувань та вимірювань.
Не зареєстрована декларація відповідності матеріально-технічної бази вимогам законодавства з питань охорони праці та промислової безпеки, за місцем їх виконання, а саме: роботи, що виконуються на висоті понад 1,3 метра.
Система управління охороною праці на підприємстві працює недостатньо. Адміністрація підприємства та керівники підрозділів не приділяють увагу питанням охорони праці, не здійснюють належний контроль за вимогами охорони праці під час виконання робіт.
Експертні обстеження спеціалізованими організаціями електроустановок ПАТ «Одесаобленерго», які вичерпали свій нормативний термін експлуатації, не проводяться.
Комісія Держпраці зазначила, що організація навчання та перевірки знань з питань охорони праці на підприємстві теж проводиться з порушеннями законодавства з охорони праці. Зокрема, члени комісій з перевірки знань з питань охорони праці (по структурних підрозділах підприємства) не пройшли навчання в Головному навчально-методичному центрі Держпраці.
За результатами перевірки посадових осіб підприємства притягнуто до адміністративної відповідальності.
Фахівцями Головного управління Держпраці в Одеській області було зароблено висновок, що стан промислової безпеки, охорони праці, а також робіт, які проводяться керівництвом та посадовими особами в ПАТ «Одесаобленерго» по здійсненню безпечних умов праці, слід признати недостатніми.
Прес-служба Головного управління



До списку новинВпередНазад