Новини
На Чернігівщині продовжується проведення семінару-наради «Про підвищення ефективності здійснення заходів державного нагляду на підприємствах агропромислового комплексу та у соціально-культурній сфері». Участь у заході бере начальник відділу АПК та СКС Управління Держпраці у Хмельницькій області Вадим Франко.



У своїх виступах учасники заходу — представники Управлінь Держпраці — знайомлять присутніх із власними напрацюваннями у сфері попередження виробничого травматизму в агропромисловому комплексі та у соціально-культурній сфері. На конкретних прикладах нещасних випадків розглянуто проблемні питання, що виникають у цьому напрямі роботи.

Присутніми обговорювалися питання співробітництва між профспілковими органами та Управліннями Держпраці задля створення безпечних умов праці, розглядалися нагальні проблеми організації наглядової діяльності на підприємствах із зберігання та переробки зерна тощо.



Під час дискусій щодо посилення превентивної роботи в зазначених галузях заступник директора Департаменту — начальник відділу нагляду в агропромисловому комплексі та у соціально-культурній сфері Департаменту нагляду в промисловості і на об'єктах підвищеної небезпеки Держпраці Микола Радіонов наголосив на необхідності більш тісної співпраці посадових осіб Управлінь Держпраці з керівниками підприємств.



Представники сільськогосподарських підприємств, запрошені до участі у семінарі-нараді, презентували досвід впровадження сучасних європейських стандартів в систему управління охороною праці на виробництвах. Так, представниця ТОВ Агропромхолдінг «Астарта — Київ» розповіла про організацію та функціонування системи управління охороною праці на підприємствах компанії, проінформувала присутніх про впроваджену систему визначення ризиків в охороні праці і промисловій безпеці, про вимоги до персоналу, особливості навчання і спеціалізовані тренування для працівників компанії. У якості прикладу результатів проведеної роботи вона продемонструвала динаміку зменшення виробничого травматизму на підприємстві у розрізі кількох останніх років.



У рамках програми другого дня семінару-наради для учасників було організовано екскурсію історичною частиною міста Чернігова з оглядом пам'яток старовинної архітектури, а також відвідування Чернігівського відділення САН ІнБев Україна, де учасники заходу мали змогу у режимі реального часу ознайомитися із функціонуванням сучасної системи управління охороною праці відповідно до європейських стандартів під час виробничого процесу.



До списку новинВпередНазад