Новини
Відповідно до розпорядження КМУ від 30.09.2015 № 1021-р повноваження і функції, які раніше здійснював ліквідований Держгірпромнагляд, офіційно закріплено за Державною службою України з питань праці (Держпраці). У зв'язку з цим уряд переглянув низку своїх постанов, які регулюють відносини у сфері охорони праці та державного гірничого нагляду (постанова КМУ «Про внесення змін до деяких актів Кабінету Міністрів України» від 11.02.2016 № 76).

Відповідно до змін, Держпраці та її органи на місцях здійснюватимуть, зокрема:

• технічне регулювання безпеки праці у сфері виробництва та використання продукції виробничого призначення; безпеки промислового обладнання;

• технічний огляд та/або експертне обстеження устаткування машин, механізмів, устаткування підвищеної небезпеки;


• видачу дозволів на виконання робіт підвищеної небезпеки та на експлуатацію (застосування) машин, механізмів, устаткування підвищеної небезпеки;

• надання гірничих відводів для розробки родовищ корисних копалин загальнодержавного значення, будівництва і експлуатації підземних споруд та інших цілей, не пов'язаних з видобуванням корисних копалин тощо.

Також Держпраці здійснюватиме державну політику у сфері гігієни праці та здійснення дозиметричного контролю робочих місць і доз опромінення працівників (розпорядження КМУ від 11.02.2016 № 88-р).



До списку новинВпередНазад