Новини
Державне підприємство «Подільський експертно-технічний центр Держпраці» засноване в лютому 1996 року, як самостійне госпрозрахункове підприємство з метою забезпечення науково-технічної підтримки державного нагляду за охороною праці та промисловою безпекою.



До складу ДП «Подільський ЕТЦ» ввійшли дві філії у м. Тернополі та м. Вінниці, які пізніше стали самостійними експертно-технічними центрами.

За недовгий проміжок часу підприємство уже розташовувалось у двох власних будівлях. До яких відносилися: адміністративний та лабораторний корпус із механічною майстернею у місті Хмельницькому. Один із відділів експертно-технічного центру розташований у м. Кам'янець-Подільському.



Першим керівником Центру призначений Коваль Анатолій Дмитрович, а наприкінці 2002 року підприємство очолив Килимник Олександр Михайлович. У 2013 році посаду керівника ДП «Подільський ЕТЦ» обійняв Масловський Микола Іванович. З серпня 2015 року, згідно результатів конкурсу кандидатів на посади керівників державних підприємств, що належать до сфери управління Держпраці, директором Державного підприємства «Подільський експертно-технічний центр Держпраці» призначено Буряковського Анатолія Юрійовича.



На протязі двадцяти років виконання своїх функціональних обов'язків ДП «Подільський ЕТЦ» перетворився в сучасне підприємство з новітнім матеріально-технічним забезпеченням і висококваліфікованими фахівцями, які надають послуги з проведення технічного огляду машин, механізмів, устаткування підвищеної небезпеки перед введенням їх в експлуатацію; проведення позачергового технічного огляду устаткування у разі закінчення граничного строку експлуатації, виникнення аварії або пошкодження, спричиненого надзвичайною ситуацією природного чи техногенного характеру.



До складу ЕТЦ входить: відділ експертного обстеження машин, механізмів, устаткування підвищеної небезпеки, регіональний навчально-методичний центр, п'ять акредитованих лабораторій: електровимірювальна, лабораторія діагностики обладнання, лабораторія неруйнівного контролю будівельних матеріалів, вимірювальна лабораторія вимірів факторів виробничого середовища та хімічна лабораторія.

Відділи і лабораторії підприємства оснащені сучасним устаткуванням і вимірювальними приладами. Для проведення експертних обстежень використовуються сучасні засоби та методи контролю: неруйнівного — ультразвукові, магнітні, капілярні та руйнівного — металографічного аналізу, випробовування на міцність, твердість, що дає можливість з високою ймовірністю визначити стан обладнання, оптимальні режими експлуатації та навантаження.

На підприємстві розроблена і сертифікована система якості робіт відповідно до ISO 9001, впроваджуються новітні технології неруйнівного контролю.



Одним з важливих напрямків діяльності є навчання і перевірка знань з питань охорони праці посадових осіб та спеціалістів підприємств, осіб, відповідальних за безпечне виконання робіт на об'єктах підвищеної небезпеки. Навчання з електробезпеки (на II-V групу допуску). Спеціальна підготовка водіїв з перевезення небезпечних вантажів. Атестація зварників. Спеціальне навчання з питань охорони праці під час виконань робіт підвищеної небезпеки (згідно заявок підприємств). В ЕТЦ проводиться також психофізіологічне тестування працівників, які виконують роботи підвищеної небезпеки та роботи, де є потреба в професійному доборі.

2013 року ДП «Подільський ЕТЦ» отримав право на проведення енергетичних аудитів промислових підприємств, підприємств житлово-комунального господарства, а також бюджетних установ, організацій. Підтвердженням чого є свідоцтво видане Державним агентством з енергоефективності та енергозбереження України.

Саме завдяки старанній, наполегливій та злагодженій роботі працівників, підприємство неодноразово ставало переможцем та лауреатом різних конкурсів. Зокрема, у 2006 році підприємство визнано одним з кращих за збереження існуючих і створення нових робочих місць та нагороджено Дипломом і Почесним знаком «Лідер-2006», а 2010 року ДП «Подільський ЕТЦ» отримало визнання, як підприємство року, здобувши першість серед підприємств згідно з КВЕДом «Технічні випробування та дослідження».



На сьогодні суттєво розширений перелік видів робіт, які виконуватимуться експертами підприємства. Ведеться робота щодо збільшення обсягів наданих послуг шляхом пошуку нових споживачів, розвитку та впровадження нових напрямків діяльності. проводиться робота стосовно забезпечення підвищення якості та розвитку нових напрямків навчання з охорони праці відповідно до вимог національних та міжнародних стандартів. Ставиться акцент на залучення висококваліфікованих лекторів, постійну співпрацю з замовниками. Здійснюється моніторинг попиту на відповідному ринку та вирішується питання щодо впровадження дистанційного навчання, організації діяльності «мобільних офісів».

Основними заходами для досягнення поставленої цілей Подільським ЕТЦ є підготовка експертів у різних галузях, отримання необхідних дозволів для освоєння нових напрямків діяльності та захоплення нових сегментів ринку послуг, тісна постійна співпраця із замовниками, постійний моніторинг підприємством законодавства та попиту ринку послуг, виявлення нових потенційних споживачів, встановлення безпосередніх контактів, укладення довгострокових договорів про співпрацю.



До списку новинВпередНазад