Новини
У Старокостянтинівській райдержадміністрації проведено нараду-навчання з керівниками та спеціалістами агроформувань області на тему: «Інтенсивні технології вирощування сільськогосподарських культур в умовах Старокостянтинівщини. Дотримання вимог безпеки праці під час весняно-польових робіт».

У нараді взяли участь представники Управління Держпраці у Хмельницькій області, Управління агропромислового розвитку Старокостянтинівської райдержадміністрації, Хмельницької державної сільськогосподарської дослідної станції Інституту кормів та сільського господарства Поділля Національної академії аграрних наук України, Фонду соціального страхування від нещасних випадків на виробництві та професійних захворювань України.



У ході наради проаналізовано стан виробничого травматизму в у Старокостянтинівському районі за 2015 рік та шляхи його запобігання. Наголошено роботодавцям, керівникам сільськогосподарських підприємств, головам фермерських господарств, інженерам з охорони праці напередодні розпалу весняно-польових робіт посилити профілактичну роботу по запобіганню виробничого травматизму в поточному році.

Наголошено на організації роботи згідно Правил з охорони праці в сільськогосподарському виробництві. Дотриманні нормативних актів з охорони праці, а саме: організувати навчання працюючих безпечним методам роботи провести інструктаж з охорони праці з усіма працівниками, зайнятими на виробничих процесах; не допускати до роботи осіб, які не пройшли медичний огляд; не допускати до роботи осіб хворих, перевтомлених, тих, які знаходяться в нетверезому стані, або тих, що не пройшли інструктаж з охорони праці; провести заходи щодо зміцнення трудової та виробничої дисципліни.



Разом з тим, звернуто особливу увагу роботодавців на заборону застосування праці осіб молодше вісімнадцяти років на важких роботах і на роботах з шкідливими або небезпечними умовами праці. Також забороняється залучати неповнолітніх до нічних надурочних робіт і робіт у вихідні дні та до підіймання і переміщення речей, маса яких перевищує встановлені для них граничні норми.

На завершення заходу зазначено, що наразі, необхідною умовою успішного проведення комплексу весняно-польових робіт та збереження людського потенціалу є створення керівниками сільськогосподарських формувань безпечних умов праці найманих працівників, здійснення належного контролю за підлеглими працівниками та суворе дотримання працівниками трудової та виробничої дисципліни, правил охорони праці, пожежної безпеки.



Також розглянуто питання вирощування озимини, впливу сівозмінного чинника на продуктивність культур, основні аспекти вирощування високих урожаїв зерна в умовах Хмельницької області.



До списку новинВпередНазад