Новини
Головний державний інспектор відділу з питань додержання законодавства про працю, зайнятість та інших нормативно-правових актів Олександр Марчук взяв участь у спільному засіданні тимчасової комісії з питань ліквідації заборгованості з виплати заробітної плати (грошового забезпечення), пенсій, стипендій та інших соціальних виплат та районної робочої групи з питань легалізації виплати заробітної плати і зайнятості населення що діють при Ярмолинецькій РДА.

На засіданні детально проаналізовано стан ліквідації заборгованості з виплати заробітної плати на підприємстві-банкруті ЗАТ «Агробуд» та заборгованості зі сплати платежів до бюджету в ДП ДГ «Проскурівка». Розглянуто також питання, що стосується виплати окремими суб'єктами господарювання заробітної плати в розмірі, меншому від мінімального, визначеного законодавством. Поряд з іншими питаннями в ході засідання розглянуто лист начальника головного управління пенсійного фонду України у Хмельницькій області Заярнюк О.С. щодо розміру заробітної плати в сільськогосподарському виробничому кооперативі «Поляна» та звернення жителів села Шарівка, Ярмолинецького району, про використання робочої сили без належного оформлення трудових відносин на ТОВ «Діброва», яке здійснює господарську діяльність на території села.

За результатами спільного засідання вирішено направити лист СВК «Поляна» для надання керівником даного підприємства обґрунтованої інформації про причини виплати заробітної плати найманим працівникам в листопаді та грудні 2015 року в розмірі меншому ніж гарантованого державою розмірі мінімальної заробітної плати. Звернутись до Управління Держпраці у Хмельницькій області для проведення перевірки додержання керівництвом суб'єкта господарювання ТОВ «Діброва» вимог законодавства про працю щодо оформлення трудових відносин із найманими працівниками.



До списку новинВпередНазад