Новини
19 лютого у Хмельницькій області з робочою поїздкою перебував Голова Державної служби України з питань праці Роман Чернега. Разом з керівництвом Управління Держпраці у Хмельницькій області зустрівся із Головою Хмельницької обласної ради Михайлом Загородним, заступником голови обласної державної адміністрації Володимиром Кальніченко та керівниками структурних підрозділів облдержадміністрації. Питання, яке обговорювалось — донесення основних завдань та напрямків діяльності Держпраці та налагодження ефективної співпраці з обласною владою стосовно поліпшення взаємодії з наглядовим органом та стану охорони праці на теренах Хмельниччини.





Роман Чернега наголосив: «Лише конструктивний соціальний діалог роботодавців та державної структури — єдиний шлях до зменшення рівня виробничого травматизму та смертності на роботі». Він запевнив учасників зібрання в тому, що Держпраці України не є каральним органом і у своїй діяльності ставить акцент на проведення превентивної роботи, здійснюючи роз'яснювальну та аудиторську функцію. «Лише у випадках виявлення факторів реальної загрози життю та здоров'ю працівників вживатимуться більш жорсткі методи впливу», — зазначив він.







Михайло Загородний та Володимир Кальніченко висловили сподівання і готовність до плідної співпраці задля захисту працюючих від недобросовісних роботодавців. Зауваживши, що сьогодні необхідно не лише вирішувати проблемні ситуації, що складаються у сфері охорони праці, але (і це є основним завданням) попередити їх виникнення.





Під час ефіру в інтерактивній програмі «ТЕМА» по обласному телебаченню Роман Чернега зазначив: «Одним із пріоритетних напрямків діяльності Державної служби України є виплата заробітної плати та легальне працевлаштування, допомога учасникам АТО, які повернулися зі східних областей, і в яких виникають проблеми з поверненням на роботу, охорона праці та промислова безпека».





Також у рамках робочого візиту Голова Держпраці та керівництво Управління відвідали Державне підприємство «Новатор» Державного концерну «Укроборонпром».





Під час візиту представники Держпраці ознайомилися з виробничими потужностями підприємства.





На завершення робочого візиту Голова Служби зустрівся з колективами Управління Держпраці та Державного підприємства «Подільський експертно-технічний центр Держпраці», закликавши всіх об'єднатися і активно працювати над позитивним іміджем Держпраці, у тому числі, надавати кваліфіковану методичну допомогу з питань праці суб'єктам господарювання, громадянам, що має сприяти запобіганню нещасним випадкам на виробництві та захищати трудові інтереси працівників.






До списку новинВпередНазад