Новини
Фахівцями відділу нагляду в АПК та СКС та відділу з питань гігієни праці Управління Держпраці у Хмельницькій області на базі державного підприємства «Дунаєвецький комбінат хлібопродуктів» (смт. Дунаївці) для керівників структурних підрозділів та інженерно-технічних працівників проведено нараду з питань додержання вимог законодавчих та нормативно-правових актів з питань охорони праці та гігієни праці.

Під час заходу детально проаналізовано стан виробничого травматизму в Хмельницькій області. Особливу увагу звернуто на те, що значний відсоток нещасних випадків на виробництві стається з працівниками в стані алкогольного сп'яніння, а це порушення трудової дисципліни працівниками. Роз'яснено, що на підставі типових правил розробляються правила внутрішнього трудового розпорядку з урахуванням умов праці даного підприємства. Правочинним цей документ стає лише після затвердження його на зборах трудового колективу й оформлення рішення протоколом.



Також акцентовано, що необхідно прописувати в інструкціях з охорони праці за професіями і за видами робіт вимоги щодо заборони виконання робіт працівниками в стані алкогольного сп'яніння та заборони вживання алкогольних напоїв на робочому місці. Разом з тим, наголошено, що збільшилась кількість смертельних випадків природної смерті на виробництві, тому особливу увагу треба звернути на вчасне проходження працівниками медичних оглядів, та на їх самопочуття і фізичний стан.

Звернуто увагу присутніх на дотримання вимог промислової безпеки та охорони праці під час виконання робіт по зберіганню і переробці зерна. Розглянуто вимоги Порядку розслідування та ведення обліку нещасних випадків, професійних захворювань і аварій на виробництві.

За результатами наради вирішено розробляти та впроваджувати заходи щодо профілактики виробничого травматизму на підприємстві. Посилити контроль за станом охорони праці та трудовою дисципліною. Забезпечити дотримання посадовими особами та працівниками вимог законодавчих та нормативно-правових актів з питань охорони праці. Посилити контроль за організацією та проведенням медичних оглядів працівників певних категорій.



До списку новинВпередНазад