Новини

У рамках підготовки та проведення Всесвітнього Дня охорони праці журналісти оцінили умови праці у ТОВ «Амалтея», що у м. Херсоні, яке займається виробництвом поліпропіленової упаковки для різноманітних сипучих вантажів.

У заході взяли участь представники територіального управління Держгірпромнагляду у Херсонській області, адміністрації та служби охорони праці підприємства.

Представники ЗМІ відвідали виробничі цехи з високотехнологічним обладнанням та ознайомилися з видами робіт, які складають потенційну небезпеку для життя та здоров'я працівників. Зокрема, це експлуатація вантажопідіймальних механізмів, а також обладнання, яке містить деталі що рухаються та обертаються. Крім того, на підприємстві підвищений рівень шуму, що може призвести до професійних захворювань.

Від усіх небезпечних факторів працівники убезпечені засобами індивідуального та колективного захисту. Зокрема, особливо небезпечні агрегати на території виробничих цехів позначені відповідними попереджувальними знаками. Це червоні кнопки, таблички, світлова сигналізація. Усі небезпечні ділянки мають огородження; деталі та механізми, що обертаються, закриті захисними кожухами.

Також журналісти мали змогу побачити остаточний результат роботи працівників ТОВ «Амалтея» та взяли участь у лабораторних випробуваннях на якість готової продукції підприємства.

Довідка.
За 20 років існування на підприємстві не сталося жодного нещасного випадку під час виробничого процесу, професійні захворювання також відсутні. На підприємстві організована і функціонує трьохрівнева система управління охороною праці, яка передбачає роботу від первинного до системних інструктажів, які проводять керівники підрозділів щоквартально. На рівні керівництва передбачено узагальнення нормативних документів з усіма спеціалістами та інженером з охорони праці.




До списку новинВпередНазад