Новини
Фахівцями відділу нагляду в АПК та СКС Управління Держпраці у Хмельницькій області, за участі Фонду соціального страхування від нещасних випадків на виробництві та професійних захворювань для вчителів та працівників Рудецької загальноосвітньої школи ступенів (с.Рудка, Дунаєвецького району) проведено семінар з питань додержання вимог законодавчих та нормативно правових актів з питань охорони праці.

Під час семінару проаналізовано стан виробничого травматизму в Україні, Хмельницькій області та Дунаєвецькому районі. Зроблено детальний аналіз причин травмування працюючих в дошкільних та освітніх закладах.

Звернуто увагу на перелік документів з охорони праці, який повинний бути в навчальному закладі. Наголошено на затверджені комплексного плану заходів щодо організації роботи з охорони праці та безпеки життєдіяльності, призначені відповідальних осіб, дотримані вимог охорони праці, виробничої санітарії, пожежної безпеки під час експлуатації виробничого і енергетичного обладнання, машин і механізмів, проведені первинних інструктажів з охорони праці на робочому місці з працівниками навчального закладу.

Наголошено на вимогах безпеки під час проведення навчально-виховного процесу у кабінетах фізики, хімії, біології, інформатики та виробничих майстернях технічної праці. Також під час роботи на навчально-дослідних дільницях, проведені екскурсій, занять з фізичної культури у залі та на спортивному майданчику.

Окремо роз'яснено Порядок проведення розслідування та ведення обліку нещасних випадків, професійних захворювань і аварій на виробництві. Надання першої допомоги потерпілим у разі нещасного випадку.

За результатами зустрічі вирішено керівництву посилити контроль за станом охорони праці та трудовою дисципліною в школі. Забезпечити дотримання посадовими особами та працівниками вимог законодавчих та нормативно-правових актів з охорони праці. Посилити контроль за організацією та проведенням медичних оглядів працівників певних категорій.



До списку новинВпередНазад