Новини
Фахівцями відділу нагляду в будівництві, котлонагляді, на транспорті та зв'язку Управління Держпраці у Хмельницькій області, за участі Фонду соціального страхування від нещасних випадків на виробництві та Департаменту соціального захисту населення на базі територіального центру соціального обслуговування (надання соціальних послуг) «Довголіття» (м. Кам'янець-Подільський) проведено семінар.

Під час заходу проаналізовано стан виробничого травматизму у Хмельницькій області. Розглянуто питання виконання робіт та експлуатації об'єктів з підвищеною небезпекою. Роз'яснено вимоги законодавства під час експлуатації ліфтів, виконання робіт на автомобільному транспорті, охорони праці під час вантажно-розвантажувальних робіт, під час роботи з інструментами та пристроями, безпечної експлуатації посудин, що працюють під тиском та виконання робіт на висоті, які безпосередньо стосуються суб'єкта господарювання.



Звернуто увагу присутніх на посиленні контролю за трудовою дисципліною, впровадження профілактичних заходів з метою попередження виробничого травматизму та аварійних ситуацій в транспортній галузі. Наголошено на чіткому розподілу функцій, обов'язків, відповідальності обслуговуючого персоналу щодо експлуатації, ремонту технологічного устаткування та обладнання з відображенням у посадових інструкціях. Призначенні атестованого обслуговуючого персоналу до обслуговування та експлуатації об'єктів підвищеної небезпеки та забезпечення їх виробничими інструкціями і інструкціями з охорони праці.

Також обговорено питання дотримання працівниками технологій виконання робіт та інших нормативно-правових документів з питань охорони праці. Не допущення до роботи осіб, які не пройшли медичних оглядів, інструктажів і не мають посвідчень та знаходяться в стані алкогольного чи наркотичного сп'яніння.

Роз'яснено роль колективних договорів у справі забезпечення конституційних прав найманих працівників на належні безпечні і здорові умови праці щодо запобігання випадкам виробничого травматизму та профілактики професійних захворювань.



До списку новинВпередНазад