Новини
Фахівці Головного управління Держпраці в Одеській області провели перевірку ПАТ «Іллічівський завод ЗБК» щодо дотримання вимог законодавчих та нормативно-правових актів з охорони праці та промислової безпеки.
Під час перевірки було виявлено ряд порушень вимог законодавства з охорони праці.
Підприємство не має дозволу на експлуатацію машин, механізмів, устаткування підвищеної небезпеки, експлуатація яких несе загрозу життю та здоров'ю працівників. Це стосується експлуатації технологічних транспортних засобів, електричного устаткування, технологічного електрообладнання напругою понад 1000 В, технологічного устаткування, лінійних частин та їх елементів систем газопостачання, парових котлів, вантажопідіймальних машин та ін..
Система управління охороною праці в ПАТ «Іллічівський завод ЗБК» не впроваджена та не функціонує, що призвело до численних порушень дотримання вимог законодавчих та нормативно-правових актів з охорони праці та промислової безпеки в підрозділах підприємства. Викликає занепокоєння стан безпеки в електрогосподарствах піднаглядного підприємства, в експлуатації посудин, що працюють під тиском, вантажопідіймального обладнання та ін.
Комісія Держпраці зробила висновок, що організація навчання та перевірки знань з питань охорони праці на підприємстві теж проводиться з порушеннями законодавства з охорони праці.
У зв'язку з виявленням порушень, фахівці Головного управління Держпраці в Одеській області попередили керівництво ПАТ «Іллічівський ЗБК» про необхідність негайного зупинення робіт.
За результатами перевірки посадових осіб підприємства притягнуто до адміністративної відповідальності.
Діяльність ПАТ «Іллічівський ЗБК» стосовно питань охорони праці та збереження життя і здоров'я працівників Головне управління тримає під контролем.

Прес-служба Головного управління



До списку новинВпередНазад