Новини

Питання безпеки, зокрема, під час експлуатації котельних установок, тепловикористовуючого і газового обладнання актуальності не втрачає. Впровадження та проведення таких превентивних заходів є елементом покращення державного нагляду при зменшенні кількості перевірок.

За дорученням заступника голови Рівненської обласної державної адміністрації Новака В.М., підготовка якого була ініційована територіальним управлінням, проведено семінар-наради з керівниками, спеціалістами закладів освіти області, за участю представників територіального управління, управління освіти і науки Рівненської ОДА, головного управління державної служби надзвичайних ситуацій України у Рівненській області та ПАТ «Рівнегаз» у 14 районних та міських відділах освіти області (м. Острозі, Березнівському, Млинівському, Корецькому, Демидівському, Острозькому, Сарненському, Володимирецькому, Дубровицькому, Костопільському, Здолбунівському, Дубенському, Гощанському районах).

У семінар-нарадах взяли участь керівники та завідуючі господарствами навчальних закладів освіти області в підпорядкуванні яких знаходяться котельні господарства.

Під час заходів проводився аналіз: причин нещасних випадків у котельнях Тульчинського НВК «ЗОШ I-III ступенів №3 — гімназія», Вінницької області та дитячого дошкільного закладу у с. Першотравенськ, Житомирської області; стану безпеки при експлуатації котельних установок, тепловикористовуючого та газового обладнання, а також дано оцінку ефективності заходів, проведених у 2013 році. За допомогою методичних та відеоматеріалів учасники мали можливість ознайомитись з основними вимогами нормативно-правових актів, розроблених ДП «Рівненський ЕТЦ».

Семінар-наради проходили у формі діалогу, присутні отримали рекомендації щодо обслуговування потенційно вибухонебезпечного обладнання (опалювальних котлів), проведення експертизи, паспортизації котлів та порядку видачі дозволів на виконання робіт підвищеної небезпеки та експлуатацію (застосування) машин, механізмів, устаткування підвищеної небезпеки.

У відділах освіти Дубенської, Костопільської, Рівненської райдержадміністрацій видані накази «Про проведення профілактичних заходів із безпечної експлуатації котельного обладнання у закладах освіти району», якими затверджені заходи щодо дотримання вимог нормативно-правових актів з охорони праці.

Крім того, у порушення ст. 29 Закону України «Про охорону праці», керівниками закладів освіти області, на балансі яких знаходяться котли та котельне обладнання, не надані у територіальне управління матеріали для підготовки рішення про визначення строків та умов тимчасового припинення чинності Правил.

За результатами семінар-нарад прийняті протокольні доручення, які направлені керівникам навчальних закладів для виконання та використання у роботі щодо безпечної експлуатації котлів в опалювальний період та дотримання вимог нормативно-правових актів з охорони праці.

Довідка: станом на 01.10.2013 у Рівненській області знаходиться в експлуатації 651 котельня (1310 котлів на твердому паливі та газу) у дошкільних та загальноосвітніх навчальних закладах.

Прес-служба територіального управління




До списку новинВпередНазад