Новини
На колегії територіального управління заслухано результати розслідування нещасного випадку, що стався з неповнолітнім практикантом Державного навчального закладу «Сквирське вище професійне училище» Богданом Лучуком, 1995 р.н. під час проходження виробничої практики у приватній садибі підприємця Олександра Задорожнього.

На засіданні зазначалося, що практика Б. Лукуча проводилась згідно з Договором про надання робочих місць або навчально — виробничих ділянок учням училища, укладеним між ДНЗ «Сквирське вище професійне училище» та ФОП Задорожний О.А.

В період розслідування нещасного випадку з'ясовано, що учні Б. Лучук та С.Кардаш під час виробничої практики виконували роботи з очищення території перед гаражем від льодового покриву. Роботу з використанням інструменту ударної дії виконували без засобів захисту (окулярів) через їх відсутність. Під час зколювання С. Кардашем льоду, його шматок відлетів від штикової лопати і тяжко травмував ліве око Б.Лучука.

Також комісією з розслідування встановлено причини та осіб, дія або бездіяльність яких привела до нещасного випадку. З'ясовано, що у ФОП Задорожний О.А. не створено безпечних умов праці на робочих місцях; допущено до самостійної роботи учнів виробничої практики без навчання, перевірки знань та інструктажів з охорони праці; не забезпечено засобами індивідуального захисту та спецодягом. Окрім того, директром ДНЗ «Сквирське вище професійне училище» О. Пасічником не забезпечений контроль за створенням підприємцем, під час проходження виробничої практики учнями безпечних умов праці.

Окрім того, роботодавець ФОП О.Задорожний в установлений термін не повідомив територіальне управління про нещасний випадок.



Заслухавши результати розслідування, колегія теруправління зобов'язала директора ДНЗ «Сквирське вище професійне училище» не допускати учнів до виконання завдань на робочих місцях, де не забезпечено необхідні умови проходження виробничого навчання та виробничої практики, негайно повідомляти про це керівників підприємств та вживати заходів щодо якісного проведення професійно-практичної підготовки учнів.

Прес-служба територіального управління



До списку новинВпередНазад