Новини
У Києві на базі Головного управління Держпраці у Київській області відбулося чергове засідання колегії Державної служби України з питань праці.

Участь у колегії взяли керівники територіальних управлінь та державних підприємств, що входять до сфери управління Держпраці, Міжнародної організації праці, Профспілки працівників державних установ України та Національної тристоронньої соціально-економічної ради.



Під час засідання було обговорено результати роботи Держпраці у 2015 році та завдання про подальше вдосконалення діяльності у сфері промислової безпеки, охорони праці, гігієни праці, додержання законодавства про працю, зайнятість населення, загальнообов'язкове державне соціальне страхування в частині призначення, нарахування та виплати допомоги, компенсацій, надання соціальних послуг та інших видів матеріального забезпечення, а також проаналізовано результати здійснення територіальними органами Держпраці державного нагляду з питань оплати праці.

Засідання колегії відкрив Голова Держпраці Роман Чернега, який у своєму виступі розповів про основні пріоритети роботи служби на 2016 рік, зокрема: впровадження ризик-орієнтованого підходу в сфері охорони праці, продовження роботи над проектом нового трудового кодексу спільно з Міністерством соціальної політики України, скасування радянських норм в сфері охорони праці, забезпечення соціальних гарантій працевлаштування військовослужбовців, учасників АТО та налагодження міжнародного співробітництва.



«Цей рік буде надзвичайно важливим і знаковим в частині перегляду нормативно-правової бази. Є ряд законопроектів, зареєстрованих в парламенті, які передбачають, що протягом 2016 року всі державні органи повинні привести нормативно-правову базу у відповідність до вимог Європейського союзу».

Також Голова Держпраці наголосив на пріоритетності посилення роботи з питань погашення заборгованості із заробітної плати. Звернув увагу на необхідності продовження роз`яснювальної роботи:

«Не менш важливим є продовження превентивної діяльності, посилення заходів щодо зниження рівня виробничого травматизму та вирішення проблеми нелегального працевлаштування населення».

У ході засідання виступив і заступник Міністра соціальної політики України — Валерій Ярошенко, який наголосив на важливості здійснення регуляторної діяльності служби, необхідності вирішення проблеми заборгованості із заробітної плати, співпраці із іншими органами державного нагляду у сфері охорони праці в регіонах.

Також були обговорені пропозиції представників роботодавців, профспілок та Міжнародної організації праці.

Завершуючи Голова Держпраці наголосив: «Ми в своїй роботі повинні використовувати прості прописні істини: законність, поруч із людським і правдивим підходом до того чи іншого питання».



До списку новинВпередНазад