Новини
Фахівцями відділу нагляду на виробництві і на об'єктах підвищеної небезпеки та сектору гірничого нагляду для працівників ФГ «Росукрагропром» (с. Збриж Чемеровецького району) роз'яснено вимоги охорони праці в гірничодобувній промисловості.

Під час заходу основну увагу звернуто увагу на Правила охорони праці під час розробки родовищ корисних копалин відкритим способом. Зауважено, що кожне робоче місце перед початком роботи або протягом зміни повинно бути оглянуте посадовою особою, в обов'язки якої покладено здійснення контролю за безпечним веденням робіт, або за її дорученням уповноваженим працівником, а протягом доби — одним з керівників, які повинні не допускати проведення робіт у разі виявлення порушень вимог з охорони та безпеки праці, крім робіт, які виконуються за нарядом щодо усунення цих порушень. Також кожний працівник до початку роботи повинен переконатись у безпечному стані свого робочого місця, перевірити справність запобіжних пристроїв, інструментів, механізмів, необхідних для виконання роботи. У разі виявлення порушень безпечного стану робочого місця, які він сам не може ліквідувати, працівник, не починаючи роботи, повинен повідомити про них посадову особу, в обов'язки якої покладено здійснення контролю за безпечним виконанням робіт.

Наголошено на проходженні на підприємстві передрейсового медичного огляду водіями технологічних транспортних засобів. Проведені медичних оглядів працівників відповідно до вимог Порядку проведення медичних оглядів працівників певних категорій. Забезпечені працівників спеціальним одягом, спеціальним взуттям та іншими засобами індивідуального захисту.

Окремо роз'яснено вимоги Правил з охорони праці під час експлуатації великовантажних автомобілів та інших технологічних транспортних засобів під час розробки рудних і нерудних копалин відкритим способом. Зазначалось про допуск працівників (водіїв) до керування великовантажними автомобілями та іншими технологічними транспортними засобами, який здійснюється відповідно до вимог Правил дорожнього руху. Водіям заборонено: виїжджати з автотранспортного цеху (гірничотранспортного цеху) на несправному великовантажному автомобілі або іншому технологічному транспортному засобі; керувати великовантажним автомобілем або іншим технологічним транспортним засобом в стані алкогольного сп'яніння, перебуваючи під впливом наркотичних чи токсичних речовин; керувати великовантажним автомобілем або іншим технологічним транспортним засобом у хворобливому стані, у стані стомлення, а також перебуваючи під впливом лікарських препаратів, що знижують швидкість реакції на виникнення небезпеки під час руху автотранспорту та увагу за ситуацією на автодорозі.



До списку новинВпередНазад