Новини
Фахівцями відділу нагляду в АПК та СКС, сектору розслідування, аналізу обліку аварій і виробничого травматизму та сектору експертної роботи, ринкового нагляду та надання адміністративних послуг Управління Держпраці у Хмельницькій області для керівників структурних підрозділів та інженерно-технічних працівників ТОВ «Кондитерський цех» (м. Хмельницький) проведено семінар-нараду.

У ході заходу проаналізовано стан виробничого травматизму по Україні та в Хмельницькій області. Наголошено на основних причинах настання нещасних випадків та заходах щодо їх запобігання. Зазначено про основні вимоги охорони праці та промислової безпеки в хлібобулочному, кондитерському виробництві. Роз'яснено вимоги Порядку розслідування та ведення обліку нещасних випадків, професійних захворювань і аварій на виробництві та процедуру надання повідомлення про настання нещасного випадку. Звернуто увагу на порядок реєстрації декларації відповідності матеріально-технічної бази роботодавця вимогам законодавства з питань охорони праці та промислової безпеки.



Наголошено на розроблені та впроваджені заходів щодо профілактики виробничого травматизму. Посилені контролю за станом охорони праці та трудовою дисципліною на підприємстві. Забезпеченні дотримання посадовими особами та працівниками вимог законодавчих та нормативно-правових актів з охорони праці. Чіткому визначені функцій, обов'язків, відповідальності інженерно-технічних працівників та обслуговуючого персоналу щодо експлуатації, ремонту, обслуговування технологічного устаткування та обладнання з відображенням в посадових інструкціях, інструкціях з охорони праці.

Також зазначалось, що роботодавцю необхідно посилити контроль за організацією та проведенням медичних оглядів працівників певних категорій. Проводити щорічні навчання з питань охорони праці та безпечного ведення робіт з підвищеною небезпекою для посадових осіб та працівників підприємства. Розробити та впровадити комплексні заходи щодо досягнення встановлених нормативних вимог з питань охорони праці. Забезпечити відповідно до норм видачу спецодягу, засобів індивідуального захисту, мийних та знешкоджуючих засобів для працівників.



До списку новинВпередНазад