Новини
На базі ТОВ «Полонський гранітний кар'єр» фахівцями Управління Держпраці у Хмельницькій області для працівників підприємства проведено інформаційний семінар з питань охорони праці під час розробки родовищ корисних копалин відкритим способом.

Під час заходу основну увагу звернуто увагу на Правила охорони праці під час розробки родовищ корисних копалин відкритим способом. Зауважено, що кожне робоче місце перед початком роботи або протягом зміни повинно бути оглянуте посадовою особою, в обов'язки якої покладено здійснення контролю за безпечним веденням робіт, або за її дорученням уповноваженим працівником, а протягом доби — одним з керівників, які повинні не допускати проведення робіт у разі виявлення порушень вимог з охорони та безпеки праці, крім робіт, які виконуються за нарядом щодо усунення цих порушень. Також кожний працівник до початку роботи повинен переконатись у безпечному стані свого робочого місця, перевірити справність запобіжних пристроїв, інструментів, механізмів, необхідних для виконання роботи. У разі виявлення порушень безпечного стану робочого місця, які він сам не може ліквідувати, працівник, не починаючи роботи, повинен повідомити про них посадову особу, в обов'язки якої покладено здійснення контролю за безпечним виконанням робіт. Працівникам не дозволяється відпочивати безпосередньо у вибоях і біля укосів, у небезпечній зоні працюючих механізмів, на транспортних шляхах, устаткуванні.

Наголошено на проходженні на підприємстві передрейсового медичного огляду водіями технологічних транспортних засобів. Проведені медичних оглядів працівників відповідно до вимог Порядку проведення медичних оглядів працівників певних категорій. Забезпечені працівників спеціальним одягом, спеціальним взуттям та іншими засобами індивідуального захисту.

Також звернуто увагу учасників семінару на основні вимоги Закону України «Про охорону праці». Роз'яснено Порядок розслідування та ведення обліку нещасних випадків, професійних захворювань і аварій на виробництві. Звернуто увагу на порядок повідомлення про настання нещасного випадку та вимоги стосовно спеціального розслідування нещасного випадку.



До списку новинВпередНазад