Новини
На виконання доручення Держпраці від 11.01.2016 № 78/4/4.2-ДП-16 між Головним управлінням Держпраці в Одеській області та Одеським обласним відділенням Фонду соціального захисту інвалідів укладена Угода про співробітництво та організацію взаємовідносин у сфері здійснення державного нагляду та контролю за дотриманням вимог чинного законодавства щодо працевлаштування інвалідів.

Головне управління Держпраці в Одеській області в особі начальника Дзюби Андрія Миколайовича, який діє на підставі Положення про Головне управління Держпраці в Одеській області, затвердженого наказом Державної служби України з питань праці від 30 квітня 2015 року № 8, з однієї сторони, та Одеське обласне відділення Фонду соціального захисту інвалідів в особі директора Кольцова Віталія Михайловича, який діє на підставі Положення про Одеське обласне відділення Фонду соціального захисту інвалідів, затвердженого наказом Фонду соціального захисту інвалідів від 26.05.2011р № 61, (далі разом — Сторони, кожна окремо — Сторона) уклали цю Угоду про співробітництво та організацію взаємовідносин (далі — Угода).
Мета Угоди:
Забезпечення спільної координації дій, які спрямовані на здійснення державного нагляду та контролю за дотриманням підприємствами, установами, організаціями, іншими юридичними особами, утвореними відповідно до законодавства України, незалежно від форми власності, виду діяльності та господарювання, у тому числі підприємствами, організаціями громадських організацій інвалідів, фізичними особами, що використовують найману працю (далі — роботодавці) законодавства про зайнятість та працевлаштування інвалідів відповідно до вимог статей 19, 20 Закону України «Про основи соціальної захищеності інвалідів в Україні».
Ця Угода визначає напрями співробітництва Сторін і має на меті підтримати, розширити та поглибити динамічні робочі стосунки, що склалися між Сторонами, сприяти обміну досвідом між працівниками Сторін.
Співробітництво в рамках цієї Угоди здійснюється відповідно до вимог чинного законодавства України, міжнародного права, а також без шкоди для виконання Сторонами зобов'язань.
Співробітництво Сторін за цією Угодою здійснюється на рівні Головного управління Держпраці в Одеській області та Одеського обласного відділення Фонду соціального захисту інвалідів.
Сторони мають право інформувати один одного про результати проведеної роботи, а також висвітлювати її в ЗМІ або в мережі Інтернет на власних веб-сайтах.
Головне управління Держпраці в Одеській області та Одеське обласне відділення Фонду соціального захисту інвалідів визначили свої зобов'язання щодо виконання умов ухваленої Угоди. Зокрема:
Головне управління Держпраці в Одеській області зобов'язується здійснювати в межах повноважень заходи державного нагляду (контролю) за дотриманням роботодавцями вимог законодавства про зайнятість та працевлаштування інвалідів у частині: реєстрації у Фонді; подання звітів про зайнятість та працевлаштування інвалідів; виконання нормативу робочих місць, призначених для працевлаштування інвалідів.
Одеське обласне відділення Фонду соціального захисту інвалідів зобов'язується надавати Головному управлінню Держпраці в Одеській області інформацію про інвалідів, які звернулися до Одеського обласного відділення Фонду щодо відмов у працевлаштуванні роботодавцями, які не виконали законодавчо встановлений норматив робочих місць для працевлаштування інвалідів. Інформацію надавати із зазначенням ідентифікаційного коду, назви, місцезнаходження роботодавця (за наявністю інформації) не пізніше 5 днів з дня звернення інваліда до Одеського обласного відділення Фонду.
Серед пріоритетних напрямів співробітництва Сторони визначили:
-обмін досвідом між сторонами, у тому числі з питань вдосконалення механізмів реалізації державної політики у сфері державного нагляду та контролю за дотриманням роботодавцями вимог чинного законодавства щодо працевлаштування інвалідів, їх трудових прав;
-підвищення ефективності функціонування органів і установ, та ін.
Сторонами було зазначено, що відповідальність за виконання положень цієї Угоди покладається на керівників територіальних органів обох Сторін.

Прес-служба Головного управління



До списку новинВпередНазад