Новини

У заході взяли участь посадові особи підприємств міста, що забезпечують обслуговування ліфтів, представники структурних підрозділів виконкому міської ради, Управління Держпраці у Чернігівській області і Чернігівського експертно-технічного центру Держпраці, представники місцевих засобів масової інформації.

Згідно з представленими на нараді даними, з 1211 ліфтів багатоквартирних житлових будинків Чернігова 695 мають перевищений термін експлуатації, тому, за словами учасників, проблема технічного стану ліфтів є для міста Чернігова вкрай гострою і потребує оперативного вирішення.

Так, присутні були ознайомлені з результатами проведених Управлінням Держпраці у Чернігівській області перевірок підприємств, що відповідають за експлуатацію і обслуговування ліфтів. Зокрема, за підсумками перевірки Об'єднання житлово-будівельних кооперативів посадовими особами Управління встановлено, що 120 ліфтам, граничний термін експлуатації яких перевищує 25 років, не проведено експертне обстеження, що є порушенням вимог пунктів 9.6.1; 9.7.15 НПАОП 0.00-1.02-08 «Правила будови і безпечної експлуатації ліфтів». Відповідно до чинного законодавства, Управлінням будуть направлені до суду відповідні документи щодо зупинення експлуатації цих ліфтів. Тривають перевірки решти підприємств.

У підсумку учасники дійшли згоди стосовно необхідності спільної розробки Програми модернізації і заміни ліфтів у житловому фонді міста Чернігова для вирішення окреслених під час наради проблем і забезпечення безпечного використання ліфтів громадянами.




До списку новинВпередНазад