Новини
Відбулося засідання міської робочої групи з питань легалізації виплати заробітної плати та детінізації зайнятості населення у місті Чернівцях.
Участь у засіданні, що відбувалося у Чернівецькій міській раді, взяла заступник начальника відділу з питань додержання законодавства про працю, зайнятість та інших нормативно правових актів Управління Держпраці у Чернівецькій області Валентина Панчишина.
Під час засідання було поінформовано про рівень заробітної плати найманих працівників м. Чернівці за листопад — грудень 2015 року, який є значно нижчим, ніж у інших містах України.
Наголошувалося на тому. що низький рівень заробітної плати та недотримання мінімальних гарантій, не оформлення найманих працівників спостерігається на підприємствах будівельної галузі, промисловості, торгівлі, надання послуг та інших.
Заслухано інформацію посадових осіб підприємств, які за даними органів ПФУ, податкової інспекції, статистики, не дотримуються мінімальних гарантій в оплаті праці, та розміру мінімальної заробітної плати, встановленої на державному рівні.

Враховуючи зменшення розмірів податків на фонд оплати праці найманих працівників, керівникам та посадовим особам зазначених підприємств запропоновано переглянути розміри посадових окладів та тарифних ставок працівників.




До списку новинВпередНазад