Новини
Відбулося восьме засідання Робочої групи з доопрацювання проекту Трудового кодексу України, під час якого було врегульовано низку важливих положень.

Найголовніше, завершили розгляд поправок народних депутатів до статей 56-58 Глави 1 «Трудові відносини і трудовий договір» Книги другої «Виникнення та припинення трудових відносин. Трудовий договір». Також Робоча група розглянули поправки до статті 59 Глави 2 «Трудові відносини на визначений строк» Книги другої.

Під час засідання відбулася дискусія навколо статей, що стосуються особливостей регулювання трудових відносин деяких категорій працівників. Так, встановлено, що відносини членів виробничих кооперативів та фермерських господарств регулюються трудовим законодавством у випадках, якщо це передбачено їх статутом або іншими внутрішніми документами.

Також врегульовано статті, норми яких регулюють трудові відносин іноземців та осіб без громадянства, які працюють в Україні, а також трудові відносини громадян України, які працюють в Україні за трудовими договорами з іноземними роботодавцями.

Нагадаємо, що на попередньому засіданні обговорювалася пропозиція групи народних депутатів щодо виключення зі статті 51 «Документи та відомості про особу, що подаються під час прийняття на роботу» обов'язкового надання особою трудової книжки. Після обговорення пропозиція була відхилена, адже без запровадження державного електронного реєстру даних про кожного працівника вилучення трудових книжок може призвести до порушення прав працівників.


За інформацією офіційного порталу Верховної Ради України



До списку новинВпередНазад