Новини
Фахівцями відділу нагляду в будівництві, котлонагляді на транспорті та зв'язку, відділу з питань додержання законодавства про працю, зайнятість та інших нормативно правових актів, відділу з питань експертизи умов праці Управління Держпраці у Хмельницькій області на базі ТОВ «Піллет-сервіс» (м. Cлавута) проведено семінар.

У ході зустрічі зауважено, що оплата праці працівників здійснюється в першочерговому порядку. Всі інші платежі здійснюються власником або уповноваженим ним органом після виконання зобов'язань щодо оплати праці. Роз'яснено вимоги законодавства стосовно призначення та виплати допомоги відповідно до загальнообов'язкового державного страхування з тимчасової втрати працездатності. Окремо звернуто увагу на відповідальність за порушення строків виплати заробітної плати.

Наголошено, що атестація проводиться на виконання вимог Закону України «Про охорону праці» (ст. 7, 13) згідно з порядком, затвердженим постановою Кабінету Міністрів України від 01.08.92 р. №442, і відповідно до Методичних рекомендацій щодо проведення атестації робочих місць за умовами праці, затверджених постановою Міністерства праці України і Головним санітарним лікарем України від 01.09.92 р. №41.

Звернуто увагу присутніх, що результати атестації є основою для вирішення питань надання пенсій за віком на пільгових умовах відповідно до Закону України «Про пенсійне забезпечення», інших пільг та компенсацій (таких як — щорічна додаткова відпустка, доплата працівникам за умови праці, скорочена тривалість робочого тижня, видача молока та інших рівноцінних продуктів тощо), а також розроблення і реалізації організаційних, технічних, економічних та соціальних заходів (включаючи і колективний договір) щодо покращання умов трудової діяльності. Періодичність атестації встановлюється підприємством у колективному договорі, але не рідше одного разу на 5 років.

Також під час заходу проаналізовано стан виробничого травматизму в Україні, Хмельницькій області та Славутському районі. Звернуто увагу на дотримання вимог нормативно-правових актів з питань охорони праці.

На завершення семінару роботодавця попереджено про відповідальність у разі допущення порушень законодавчих та нормативно-правових актів з питань законодавства про працю та охорону праці.



До списку новинВпередНазад