Новини
Управлінням Держпраці у Хмельницькій області у зв'язку із ростом смертельного травматизму в галузі сільського господарства, внаслідок дорожньо-транспортних пригод, проведено обласний інформаційно-консультативний семінар для представників сільськогосподарських підприємств стосовно дотримання вимог безпеки під час експлуатації та обслуговування автомобільного транспорту.



Участь у семінарі взяли: перший заступник начальника Управління Держпраці у Хмельницькій області Леонід Корнійчук, начальники та завідуючі секторів Управління Держпраці, представники Державного підприємства «Подільський експертно-технічний центр Держпраці» та Управління Укртрансінспекції у Хмельницькій області.



У ході заходу розглянуто превентивні заходи щодо забезпечення безпеки дорожнього руху та заходи стосовно запобігання дорожньо-транспортним пригодам. Детально проаналізовано стан виробничого травматизму за 2015 рік. Поставлено акцент на нещасних випадках, пов'язаних з експлуатацією автотранспорту сільськогосподарськими підприємствами. Окремо звернуто увагу на вимогах безпеки під час експлуатації та обслуговування автотранспорту. Наголошено на вдосконалені системи управління охороною праці, профілактиці травматизму та гігієні праці, проведенні передрейсових і післярейсових медичних оглядів та технічному огляді транспортних засобів.



Під час семінару звернуто увагу присутніх на нову редакцію Європейської Угоди про міжнародне дорожнє перевезення небезпечних вантажів. Зазначено, що сільськогосподарські підприємства здійснюють перевезення великої кількості вантажів, що підпадають під її дію (паливо-мастильні матеріали, гази у балонах, добрива, пестициди, гербіциди, фуміганти та ємності під дією фумігантів, тощо). Наголошено на спеціальній підготовці (перепідготовці) водіїв, які здійснюють перевезення небезпечних вантажів та уповноважених осіб з питань їх безпечного перевезення. Також акцентовано на спеціальному навчанні осіб, що займаються класифікацією, упакуванням, нанесенням маркування, підготовкою транспортних документів, пред'явлених та прийняттям небезпечних вантажів, наповненням та спорожнюванням цистерн, завантаженням упаковок, що містять небезпечні вантажі, у транспортні засоби або їх вивантаження чи перевантаження, а також осіб, які іншим чином безпосередньо пов'язані з їх перевезенням.



У ході семінару виступаючими дано вичерпні відповіді на всі поставленні запитання представників сільськогосподарських підприємств.

Довідка:
Впродовж минулого 2015 року в сільському господарстві смертельно травмовано сім працівників, троє з яких загинуло внаслідок дорожньо-транспортних пригод.

ФГ «Династія» — водій рухаючись через залізничний переїзд 52 км. Перегону Хмільник-Адампіль не впевнившись у відсутності потягу, допустив зіткнення з потягом Київ-Хмельницький. Внаслідок ДТП водій фермерського господарства загинув на місці пригоди.

ТОВ «Україна — 2001» — охоронець повертаючись з об'їзду полів, при здійсненні обгону гужового транспорту не впорався із керуванням, внаслідок чого допустив з'їзд з дороги і зіткнувся із деревом. Внаслідок отриманих травм водій загинув на місці події.

ТОВ «Енселко — Агро» — водій паливозаправника не впорався із керуванням біля с. Міцівці Дунаєвецького р-н, внаслідок чого допустив перекидання автомобіля КАМАЗ. Від отриманих травм водій ТОВ «Енселко Агро» загинув в реанімації Дунаєвецької ЦРЛ.



До списку новинВпередНазад