Новини
Фахівцями відділу нагляду в АПК та СКС та сектору розслідування, аналізу обліку аварій і виробничого травматизму Управління Держпраці у Хмельницькій області проведено семінар для керівників структурних підрозділів та інженерно-технічних працівників ТОВ «Мальва» (с. Грузевиця, Хмельницького району).

У ході заходу проаналізовано стан виробничого травматизму в галузі харчової та переробної промисловості Хмельницької області. Наголошено на основних причинах настання нещасних випадків та впроваджені профілактичних заходів щодо їх попередження.



Роз'яснено вимоги Порядку розслідування та ведення обліку нещасних випадків, професійних захворювань і аварій на виробництві. Звернуто увагу на порядок повідомлення про настання нещасного випадку та вимоги стосовно спеціального розслідування нещасного випадку.

Також під час семінару наголошено на безпечному виконані робіт підвищеної небезпеки. Зазначено про основні вимоги охорони праці та промислової безпеки Правил безпеки для виробництва хліба, хлібобулочних і макаронних виробів та Правил внутрішнього трудового розпорядку.



За результатами роботи семінару рекомендовано керівництву підприємства розробити та впровадити заходи щодо профілактики виробничого травматизму. Посилити контроль за станом охорони праці та трудовою дисципліною на підприємстві. Забезпечити дотримання посадовими особами та працівниками вимог законодавчих та нормативно-правових актів з охорони праці. Чітко визначити (розподілити) функції, обов'язки, відповідальність інженерно-технічних працівників та обслуговуючого персоналу щодо експлуатації, ремонту, обслуговування технологічного устаткування та обладнання з відображенням в посадових інструкціях, інструкціях з охорони праці.

Також посилити контроль за організацією та проведенням медичних оглядів працівників певних категорій. В повному обсязі забезпечити виконання опосвідчення стану безпеки електроустановок підприємства. Забезпечити дотримання вимог безпеки під час виконання робіт в електроустановках. Проводити щорічні навчання з питань охорони праці та безпечного ведення робіт з підвищеною небезпекою для посадових осіб та працівників підприємства. Забезпечити відповідно до норм видачу спецодягу, засобів індивідуального захисту, мийних та знешкоджуючих засобів для працівників.



До списку новинВпередНазад