Новини

У ході наради посадові особи Управління ознайомили учасників зі станом виробничого травматизму на підприємствах Чернігівської області у 2015 році у порівнянні з 2014 роком, звертаючи увагу на причинах і обставинах нещасних випадків; розповіли присутнім характерні недоліки охорони праці на підприємствах харчової промисловості; надали роз'яснення щодо вимог до ведення відповідної документації з питань охорони праці на підприємстві.

Також присутнім були доведені вимоги безпеки при експлуатації систем з посудинами, що працюють під тиском — від компресорів для фарбувальних робіт до розгалужених пневматичних систем промислових роботів — у тому числі, і балонів зрідженого вуглеводневого газу відповідно до Правил безпеки систем газопостачання України.

Порушувалися деякі проблемні питання додержання вимог чинного законодавства про працю в частині своєчасної виплати заробітної плати та розглядалися юридичні наслідки подібних порушень.

У підсумку засідання учасники ухвалили рішення щодо проведення постійного моніторингу стану охорони праці; посилення роботи по удосконаленню системи управління охороною праці в кожному структурному підрозділі підприємства; проведення відповідних профілактичних заходів; впровадження позитивного досвіду усунення шкідливих і небезпечних факторів та професійних захворювань. Крім того, керівництво хлібокомбінату взяло на себе зобов'язання розробити заходи щодо покращення умов праці на кожному робочому місці на 2016 рік.




До списку новинВпередНазад