Новини
Фахівцями відділу нагляду на виробництві і на об'єктах підвищеної небезпеки та сектору гірничого нагляду Управління Держпраці у Хмельницькій області на базі міського комунального підприємства «Хмельницькводоканал» проведено семінар з питань додержання вимог законодавчих та нормативно-правових актів з питань охорони праці.

Під час заходу роз'яснено основні вимоги Закону України «Про охорону праці». Зокрема, наголошено на праві стосовно охорони праці під час укладання трудового договору. Праві працівників на пільги і компенсації за важкі та шкідливі умови праці. Забезпеченні працівників спецодягом, іншими засобами індивідуального захисту, мийними та знешкоджувальними засобами. Відшкодуванням шкоди у разі ушкодження здоров'я працівників або у разі їх смерті. Особливу увагу приділено дотриманню вимог безпеки під час виконання газонебезпечних робіт та безпечній експлуатації систем газопостачання.

Наголошено на необхідності додержання вимог Положення про охорону підземних вод та методичних рекомендацій щодо порядку розгляду і погодження річних планів видобутку та витрат підземних вод.

За результатами зустрічі вирішено керівництву господарства посилити контроль за станом охорони праці та трудовою дисципліною. Забезпечити дотримання посадовими особами та працівниками вимог законодавчих та нормативно-правових актів з охорони праці. Неухильно дотримуватись вимог інструкцій з охорони праці під час організації та виконанні робіт підвищеної небезпеки. Підвищувати ефективність роботи служби охорони праці.



До списку новинВпередНазад