Новини
Підписання угоди відбулося днями за участю начальника Управління Держпраці у Чернівецькій області Івана Луцака та керівництва Чернівецького обласного відділення Фонду соціального захисту інвалідів.
Підписана Угода визначає напрями співпраці між відомствами щодо взаємодії у сфері здійснення державного нагляду та контролю за дотриманням вимог чинного законодавства щодо працевлаштування інвалідів.
Основною метою Угоди є забезпечення спільної координації дій, які спрямовані на здійснення нагляду та контролю за дотриманням підприємствами, установами, організаціями, іншими юридичними особами незалежно від форми власності, виду діяльності та господарювання, які використовують найману працю, законодавства про зайнятість та працевлаштування інвалідів відповідно до вимог статті 19 Закону України «Про основи соціальної захищеності інвалідів в Україні».
Дана угода зобов'язує Управління Держпраці у Чернівецькій області здійснювати в межах повноважень заходи державного нагляду (контролю) за дотриманням роботодавцями вимог законодавства про зайнятість та працевлаштування інвалідів у частині: реєстрації у Чернівецькому обласному відділенні Фонду соціального захисту інвалідів; подання звітів про зайнятість та працевлаштування інвалідів; виконання нормативу робочих місць, призначених для працевлаштування інвалідів.
У разі встановлення під час проведення перевірки фактів порушення роботодавцями вимог законодавства щодо виконання нормативу робочих місць для працевлаштування інвалідів; відсутності реєстрації роботодавців; неподання ними звітів про зайнятість та працевлаштування інвалідів у встановлені терміни (або подання з недостовірною інформацією) — інформувати про вказані порушення Чернівецьке обласне відділення Фонду соціального захисту інвалідів.

Також постійно інформувати свого соціального партнера про здійснені перевірки роботодавців щодо дотримання ними законодавства про зайнятість та працевлаштування інвалідів за додатково узгодженою формою.




До списку новинВпередНазад