Новини
Управління Держпраці у Хмельницькій області у зв'язку із зростанням в Україні, у 2015 році рівня травматизму під час використання газу в побуті в закладах громадського харчування у ході експлуатації балонів зрідженого вуглеводневого газу звертається до керівників автозаправних станцій та підприємств, які здійснюють реалізацію зрідженого вуглеводневого газу розробити та впровадити низку заходів стосовно попередження випадків травмування людей.

Зокрема, у січні минулого року під час пожежі, яка виникла в кафе «Нью Хата» (м. Харків), де для обігріву використовувався балон зрідженого вуглеводневого газу, постраждало троє відвідувачів кафе. Під час вибуху газоповітряної суміші в кафе «У фонтана» ВАТ «Мідо» (м. Ізмаїл, Одеська область) постраждало дев'ять осіб (п'ять працівників та чотири відвідувача кафе). Основними причинами аварій (вибухів) стали порушення вимог законодавства України з питань охорони праці під час експлуатації балонів.

Для запобігання виникненню аварій та нещасних випадків під час використання газу в побуті та закладах громадського харчування просимо керівників автозаправних станцій та підприємств, які здійснюють реалізацію зрідженого вуглеводневого газу вжити заходів щодо посилення інформаційно-роз'яснювальної роботи в засобах масової інформації, проведення абонентам додаткових інструктажів стосовно безпечної експлуатації зрідженого вуглеводного газу. Не допускати відпуск зрідженого вуглеводного газу суб'єктам господарювання та населенню у яких відсутні документи, що дозволяють безпечно експлуатувати газобалонне обладнання.



До списку новинВпередНазад