Новини
Фахівцями Управління Держпраці у Хмельницькій області, за участі Фонду соціального страхування від нещасних випадків на виробництві та професійних захворювань на базі Дашковецького навчально-виховного комплексу «Середня загальноосвітня школа І — ІІ ступенів — ліцей» Віньковецького району проведено семінар з питань додержання законодавства щодо оплати праці педагогічних працівників та проведення атестації робочих місць за умовами праці.



Підчас заходу роз'яснено порядок нарахування та черговості виплати надбавки за престижність та індексації педагогічним працівникам. Зокрема, відповідно до статті 5 Закону України від-03.07.1991 № 1282-ХІІ «Про індексацію грошових доходів населення» (із змінами) проведення індексації грошових доходів населення здійснюється у межах фінансових ресурсів бюджетів усіх рівнів, бюджету Пенсійного фонду України та бюджетів інших фондів загальнообов'язкового державного соціального страхування на відповідний рік. На сьогодні правила обчислення індексу споживчих цін для проведення індексації та сум індексації визначено Порядком проведення індексації грошових доходів населення, затвердженим постановою Кабінету Міністрів України від 17.07.2003 № 1078 (із змінами).

Педагогічним працівникам у межах фонду оплати праці виплачується надбавка у граничному розмірі 20 відсотків посадового окладу за престижність праці згідно з постановою Кабінету Міністрів України від 23.03.2011 № 373 «Про встановлення надбавки педагогічним працівникам дошкільних, позашкільних, загальноосвітніх, професійно-технічних навчальних закладів, вищих навчальних закладів І-ІІ рівня акредитації, інших установ і закладів незалежно від їх підпорядкування». Конкретний розмір надбавки встановлюється керівником закладу (установи) залежно від наявних коштів на ці цілі.



Також порушено питання атестації робочих місць за умовами праці. Зазначено, що під час укладання трудового договору роботодавець повинен проінформувати працівника під розписку про наявність на його робочому місці небезпечних і шкідливих виробничих факторів, можливі наслідки їх впливу на здоров'я, а також про права на пільги і компенсації за роботу в таких умовах відповідно до чинного законодавства і колективного договору (п. 1 ст. 29 КЗпП, ст.ст. 5 і 7 Закону України «Про охорону праці»). Для виконання цих вимог необхідно провести цілий комплекс досліджень, установити наявність чи відсутність на робочому місці небезпечних і шкідливих виробничих факторів, включити до колективного договору перелік пільг за роботу в шкідливих умовах, норми забезпечення засобами індивідуального захисту, спецодягом тощо. Такі дослідження провадяться в рамках атестації робочих місць за умовами праці.

Зауважено, що атестація робочих місць здійснюється відповідно до Порядку проведення атестації робочих місць за умовами праці, затвердженого постановою КМУ від 01.08.1992 року №442 та Методичних рекомендацій для проведення атестації робочих місць за умовами праці, затверджених спільною постановою Міністерства праці і Міністерства охорони здоров'я України від 01.09.1992 року №41.



До списку новинВпередНазад