Новини
Фахівцями Управлінням Держпраці у Хмельницькій області для фізичної особи-підприємця Власюк П.А. (м. Славута) роз'яснено вимоги законодавства про охорону праці, трудового законодавства та порядок проведення атестації робочих місць за умовами праці.

У ході семінару розглянуто вимоги трудового законодавства та загальнообов'язкового соціального страхування для посадових осіб підприємства. Звернуто увагу на оплату праці, рівень оплати та своєчасної її виплати. Роз'яснено вимоги законодавства стосовно призначення та виплати допомоги відповідно до загальнообов'язкового державного страхування з тимчасової втрати працездатності. Окремо звернуто увагу на відповідальність за порушення строків виплати заробітної плати.

Наголошено на повноваженнях Державної служби України з питань праці, в частині здійснення державного нагляду (контролю) за дотриманням законодавства з питань експертизи умов праці роботодавцями. Ддотриманням роботодавцями вимог законодавства про пільги і компенсації працівникам, зайнятих на роботах із шкідливими умовами праці та правильності застосування Списків № 1 і № 2, Списків виробництв, робіт, цехів, професій і посад, зайнятість працівників в яких є право на щорічні додаткові відпустки за роботу із шкідливими і важкими умовами праці та за особливий характер праці. Звернуто увагу на якість проведення атестації робочих місць за умовами праці та віднесенням їх до категорії із шкідливими умовами праці. Окремо розглянуто питання щодо передбачення відповідальності за несвоєчасність проведення атестації або порушення порядку її проведення.

Також під час заходу проаналізовано стан виробничого травматизму в Україні, Хмельницькій області та Славутському районі. Звернуто на дотримання вимог нормативно-правових актів з питань охорони праці.



До списку новинВпередНазад