Новини
Державна служба України з питань праці повідомляє, що протягом останнього часу в Україні значно зросла кількість аварій і нещасних випадків, пов'язаних з використанням газових балонів зі зрідженим вуглеводним газом, у тому числі в закладах громадського харчування.
Під час експлуатації балонів зрідженого вуглеводневого газу щороку відбуваються аварії (вибухи), внаслідок чого травмуються працівники та відвідувачі, у тому числі смертельно.
Так в січні минулого року під час експлуатації балонів у закладах громадського харчування стались наступні аварії:
— під час пожежі 03.01.2015 р., яка виникла у кафе «Нью Хата» (м. Харків), де для обігріву використовувався балон зрідженого вуглеводневого газу, постраждало 3 відвідувачі кафе;
— під час вибуху газоповітряної суміші в м. Ізмаїл Одеської області в кафе «У фонтана» ВАТ «Мідо», 11.01.2015 р. постраждало 9 осіб (5 працівників та 4 відвідувачі кафе). Вибух стався через витік газу з газобалонної установки, у якій використовувався полімерно-композитний балон.
Основними причинами аварій під час експлуатації балонів зрідженого вуглеводного газу є порушення вимог законодавства з питань охорони праці.
Фахівці також наголошують на тому факті, що впродовж 2015 року в Україні мали місце 55 аварій при використанні газу в побуті, внаслідок яких було травмовано 116 осіб, у тому числі 50 осіб смертельно. Найбільша кількість аварій стається під час опалювального сезону.
Так, у 2015 році у Чернівецькій області стався один нещасний випадок при використанні газу у побуті. Постраждали троє людей, одна постраждалі загинула. Трагедія сталася 11 січня у приватному помешканні однієї із родин у селі Михальча Сторожинецького району.

Чадним газом отруїлася сім'я: мати, батько та донька. Медикам вдалося врятувати батьків. Донька 1998 року народження померла. Фахівці встановили, що причиною нещасного випадку при використанні газу у побуті стали: самовільно встановлений обігрівач газовий інфрачервоний та самовільно встановлений газовий балон зі зрідженим вуглеводним газом.




До списку новинВпередНазад