Новини

До Головного управління Держпраці у Херсонській області надійшов запит від працівника однієї з установ регіону:

«Чи маю я згідно чинного законодавства право на додаткову відпустку, як батько прийомної дитини?»

Варто зазначити, що чоловік та його дружина удочерили дівчинку, а не взяли її, як прийомну дитину.

У ст. 19 Закону України «Про відпустки» зазначено, що щорічна додаткова оплачувана відпустка тривалістю 10 календарних днів надається жінці, яка працює і має двох або більше дітей віком до 15 років, або дитину-інваліда, або яка усиновила дитину, матері інваліда з дитинства підгрупи А I групи, одинокій матері, батькові дитини або інваліда з дитинства підгрупи А I групи, який виховує їх без матері (у тому числі у разі тривалого перебування матері в лікувальному закладі), а також особі, яка взяла під опіку дитину або інваліда з дитинства підгрупи А I групи, чи одному із прийомних батьків.

Тобто, чоловік, який надіслав запит, є усиновлювачем дитини, а не прийомним батьком. Враховуючи зазначене, дія норми ст. 19 Закону України «Про відпустки» на усиновлювача не поширюється.

Довідково:

Прийомна сім'яце сім'я, яка добровільно за плату взяла на виховання та спільне проживання від 1 до 4 дітей-сиріт та дітей, позбавлених батьківського піклування. Держава призначає родині допомогу на утримання дітей, грошове забезпечення прийомним батькам, а також надає соціальний супровід. Дитина в прийомній сім'ї зберігає статус сироти і користується відповідними пільгами (на відміну від усиновленої дитини).

При усиновленні дитина приходить у сім'ю усиновителів на правах кровного сина чи доньки з усіма, відповідними цьому статусу, юридичними правами та обов'язками. Дитина втрачає усі права та зобов'язання щодо своєї попередньої сім'ї, батьків (статус сироти) і набуває права і обов'язки (в тому числі майнові) рідних дітей.




До списку новинВпередНазад