Новини
Фахівцями Управління Держпраці у Хмельницькій області на базі фізичної особи-підприємця Груша Г.Б. (м. Cлавута) проведено інформаційно-консультативний семінар з питань додержання законодавства про охорону праці, трудового законодавства та атестацію робочих місць за умовами праці.

Під час заходу проаналізовано стан виробничого травматизму в Україні, Хмельницькій області та Славутському районі та звернуто увагу присутніх на основні профілактичні заходи з метою попередження виробничого травматизму та аварійних ситуацій.

Розглянуто питання стану дотримання підприємством законодавства про оплату праці, рівень оплати та своєчасної її виплати. Роз'яснено порядок проведення індексації заробітної плати. Обговорено вимоги законодавства стосовно призначення та виплати допомоги відповідно до загальнообов'язкового державного страхування з тимчасової втрати працездатності. Окремо наголошено на відповідальності за порушення строків виплати заробітної плати.

Також акцентовано на важливості дотримання роботодавцем вимог законодавства щодо пільг і компенсацій працівникам, зайнятих на роботах із шкідливими умовами праці та правильності застосування Списків виробництв, робіт, цехів, професій і посад, зайнятість яких дає право на щорічні додаткові відпустки за роботу із шкідливими і важкими умовами праці та за особливий характер праці. Зазначено, що результати атестації є основою для вирішення питань надання пенсій за віком на пільгових умовах відповідно до Закону України «Про пенсійне забезпечення», інших пільг та компенсацій (таких як — щорічна додаткова відпустка, доплата працівникам за умови праці, скорочена тривалість робочого тижня, видача молока та інших рівноцінних продуктів тощо), а також розроблення і реалізації організаційних, технічних, економічних та соціальних заходів (включаючи і колективний договір) щодо покращання умов трудової діяльності. Періодичність атестації встановлюється підприємством у колективному договорі, але не рідше одного разу на 5 років.



До списку новинВпередНазад