Новини

Відповідно до Закону № 801, з 6 грудня 2015 року зберігається місце роботи, посада і компенсується з бюджету середній заробіток працівникам фермерських господарств, сільськогосподарських виробничих кооперативів або фізичних осіб-підприємців, які:

— призвані на строкову військову службу, військову службу за призовом під час мобілізації, на особливий період або прийняті на військову службу за контрактом у разі виникнення кризової ситуації, що погрожує національній безпеці, оголошення рішення про проведення мобілізації та (або) введення воєнного стану, на строк до закінчення особливого періоду або до дня фактичної демобілізації;

— призвані під час мобілізації, на особливий період і які підлягають звільненню у зв'язку з оголошенням демобілізації, але продовжують службу у зв'язку з прийняттям на військову службу за контрактом, але не більше ніж на строк укладеного контракту;

— під час проходження військової служби отримали поранення (інші ушкодження здоров'я) і перебувають на лікуванні у медичних закладах, потрапили в полон або визнані безвісно відсутніми.

До моменту набрання чинності Законом № 801, роботодавці могли звільняти працівників, які вступили на військову службу, на підставі п. 3 ч. 1 ст. 36 КЗпП.

Наразі ж, військовослужбовці, які до призову на військову службу працювали у фермерському господарстві, сільськогосподарському виробничому кооперативі або у ФОП, отримали право на збереження місця роботи та середнього заробітку. Середній заробіток повинен виплачувати роботодавець з подальшою компенсацією таких витрат з бюджету.




До списку новинВпередНазад