Новини
Фахівцями відділу нагляду в машинобудуванні та енергетиці Управління Держпраці у Хмельницькій області на базі державного підприємства «Дунаєвецький комбінат хлібопродуктів» (смт. станція Дунаївці) проведено семінар щодо додержання вимог Правил охорони електричних мереж.

Під час заходу обговорено Правила охорони електричних мереж, які запроваджені з метою забезпечення збереження електричних мереж, створення належних умов їх експлуатації та запобігання нещасним випадкам від впливу електричного струму і використовуються у разі проектування, будівництва та експлуатації електричних мереж, а також під час виконання робіт або провадження іншої діяльності поблизу електричних мереж.

Зазначено, що електричними мережами, які підлягають охороні згідно з Правилами, вважаються трансформаторні підстанції, розподільні пункти і пристрої, струмопроводи, повітряні лінії електропередачі, підземні і підводні кабельні лінії електропередачі та споруди, які до них належать. Також роз'яснено Правила охорони праці під час роботи з інструментом та пристроями.

Порушено питання утримання охоронних зон, дотримання мінімально допустимих відстаней від електромереж до будівель та споруд, земельної та водної поверхні.

Наголошено на обов'язках осіб, що відповідають за безпечне проведення робіт. Важливості забезпечення персоналу засобами захисту відповідно до вимог чинних нормативних документів. Вимогах безпечного виконання робіт з електроінструментом, переносними світильниками, переносними електричними машинами, механізмами та драбинами. Необхідності дотримання охоронних зон електроустановок.

За результатами зустрічі, з метою покращення стану охорони праці в галузі та недопущення виробничого травматизму, вирішено посилити контроль за безпечним веденням робіт на підприємстві.



До списку новинВпередНазад