Новини

В Україні у закладах громадського харчування щороку відбуваються аварії (вибухи) під час експлуатації балонів зрідженого вуглеводневого газу, внаслідок чого травмуються працівники, у тому числі смертельно. Так, у січні минулого року в кафе «Нью Хата» (м. Харків), де для обігріву використовувався балон зрідженого вуглеводневого газу, сталася пожежа, під час якої постраждало троє відвідувачів кафе. Того ж місяця в кафе «У фонтана» ВАТ «Мідо» (м. Ізмаїл, Одеська область) під час вибуху газоповітряної суміші постраждало дев'ять осіб (п'ять працівників та чотири відвідувача кафе). Вибух стався через виток газу з газобалонної установки, в якій використовувався полімерно-композитний балон.

Основними причинами цих аварій (вибухів) були порушення вимог законодавства України з питань охорони праці при експлуатації балонів, зокрема, НПАОП 0.00-1.76-15 «Правила безпеки систем газопостачання». І такі приклади, нажаль, не поодинокі.

Тож Управління Держпраці у Чернігівській області вкотре нагадує про необхідність неухильного дотримання вимог нормативно-правових актів при використанні балонів зрідженого вуглеводневого газу в побуті, закладах громадського харчування і в місцях масового скупчення людей, а також під час заправлення балонів на газонаповнювальних станціях і газонаповнювальних пунктах, при експлуатації та обслуговуванні індивідуальних газобалонних установок.




До списку новинВпередНазад