Новини
Фахівцями відділу нагляду в АПК та СКС Управління Держпраці у Хмельницькій області, за участі Фонду соціального страхування від нещасних випадків на виробництві та професійних захворювань проведено семінар щодо дотримання вимог законодавчих та нормативно-правових актів з питань охорони праці під час навчально-виховного процесу у Дунаєвецькій загальноосвітній школі №2 (м. Дунаївці).

Під час семінару проаналізовано стан виробничого травматизму в Україні, Хмельницькій області та Дунаєвецькому районі. Зроблено акцент на випадках травмування в закладах освіти. Роз'яснено Порядок проведення розслідування та ведення обліку нещасних випадків, професійних захворювань і аварій на виробництві. Надання першої допомоги потерпілим у разі нещасного випадку.

Наголошено, що безпека працівників і учнів навчального закладу залежить від дотримання працівниками, які експлуатують газове обладнання, технології виконання робіт та інших нормативних документів з питань охорони праці.

Детально роз'яснено особливості надання та порядок перенесення щорічних відпусток для працівників освіти. Наголошено, що забороняється ненадання щорічних відпусток повної тривалості протягом двох років підряд.

За результатами зустрічі вирішено керівництву посилити контроль за станом охорони праці та трудовою дисципліною в школі. Забезпечити дотримання посадовими особами та працівниками вимог законодавчих та нормативно-правових актів з охорони праці. Посилити контроль за організацією та проведенням медичних оглядів працівників певних категорій.



До списку новинВпередНазад