Новини
Фахівцями відділу нагляду в будівництві, котлонагляді на транспорті та зв'язку Управління Держпраці у Хмельницькій області, за участі Фонду соціального страхування від нещасних випадків на виробництві та професійних захворювань проведено нараду для працівників товариства з обмеженою відповідальністю «Розбуд» (м. Кам'янець-Подільський).

У ході зустрічі проаналізовано стан виробничого травматизму та звернуто увагу на основні профілактичні заходи з метою попередження виробничого травматизму та аварійних ситуацій. Розглянуто питання щодо виконання робіт та експлуатації об'єктів підвищеної небезпеки. Акцентовано на необхідності дотримання вимог Правил будови та безпечної експлуатації вантажопідіймальних кранів, Охорона праці і промислова безпека в будівництві, Правил охорони праці на автомобільному транспорті, Правил охорони праці під час виконання робіт на висоті, Правил охорони праці під час роботи з інструментами та пристроями, Правил охорони праці під час вантажно-розвантажувальних робіт, які безпосередньо стосуються суб'єкта господарювання.

Наголошено на посиленні контролю за трудовою дисципліною, впровадженні профілактичних заходів з метою попередження виробничого травматизму та аварійних ситуацій в галузі. Вказано на важливість чіткого розподілу функцій, обов'язків, відповідальності обслуговуючого персоналу щодо експлуатації, ремонту технологічного устаткування та обладнання з відображенням у посадових інструкціях. Призначення атестованого обслуговуючого персоналу до обслуговування та експлуатації об'єктів підвищеної небезпеки та забезпечення їх виробничими інструкціями і інструкціями з охорони праці.

Також порушено питання стосовно дотримання працівниками технологій виконання робіт та інших нормативно-правових документів з питань охорони праці. Не допущення до роботи осіб, які не пройшли медичних оглядів, інструктажів і не мають посвідчень та знаходяться в стані алкогольного чи наркотичного сп'яніння.

За підсумками заходу вирішено посилити роботу з контролю за трудовою дисципліною колективу та в подальшому не допускати порушення вимог законодавчих та нормативно-правових актів з охорони праці. Забезпечити організацію та проведення навчань з охорони праці.



До списку новинВпередНазад