Новини
Фахівцями відділу нагляду в АПК та СКС, відділу нагляду в будівництві, котлонагляді на транспорті та зв'язку та сектору розслідування, аналізу обліку аварій і виробничого травматизму Управління Держпраці у Хмельницькій області на базі товариства з обмеженою відповідальністю «Подільське борошно» (с. Правдівка, Ярмолинецького району) проведено семінар з питань охорони праці та профілактики виробничого травматизму.

Під час заходу для керівників структурних підрозділів та інженерно-технічних працівників проаналізовано стан виробничого травматизму в Україні та Хмельницькій області. Розглянуто основні вимоги охорони праці та промислової безпеки в борошномельно-круп'яному виробництві. Наголошено на розробленні та впровадженні заходів щодо профілактики виробничого травматизму. Розглянуто правила внутрішнього трудового розпорядку.

Роз'яснено вимоги Порядку розслідування та ведення обліку нещасних випадків, професійних захворювань і аварій на виробництві, а також порядок повідомлення про настання нещасного випадку. Особливу увагу звернуто на вимоги щодо безпечного виконання робіт підвищеної небезпеки. Вказано на дії працівників та посадових осіб в разі настання нещасного випадку на виробництві.

За результатами зустрічі вирішено проводити щорічні навчання з питань охорони праці та безпечного ведення робіт з підвищеною небезпекою для посадових осіб та працівників підприємства. Забезпечити дотримання посадовими особами та працівниками підприємства вимог законодавчих та нормативно-правових актів з охорони праці. Чітко визначити (розподілити) функції, обов'язки, відповідальність інженерно-технічних працівників та обслуговуючого персоналу щодо експлуатації, ремонту, обслуговування технологічного устаткування та обладнання з відображенням в посадових інструкціях, інструкціях з охорони праці. Забезпечити відповідно до норм видачу спецодягу, засобів індивідуального захисту, мийних та знешкоджуючих засобів для працівників.



До списку новинВпередНазад