Новини
Фахівцями Управління Держпраці у Хмельницькій області, за участі Фонду соціального страхування від нещасних випадків на виробництві та професійних захворювань на базі філії «Ярмолинецький райавтодор» дочірнього підприємства «Хмельницький облавтодор» (смт. Ярмолинці) проведено семінар з питань першочерговості та строків оплати праці найманих працівників та атестації робочих місць за умовами праці.

Під час зустрічі зауважено, що відповідно до вимог ч. 5 ст. 97 Кодексу Законів про Працю України та ч. 3 ст. 15 Закону України «Про оплату праці», оплата праці працівників здійснюється в першочерговому порядку. Всі інші платежі здійснюються власником або уповноваженим ним органом після виконання зобов'язань щодо оплати праці. Строки виплати працівникам заробітної плати регулюються ст. 115 Кодексу Законів про Працю України та ст. 24 Закону України «Про оплату праці», які зобов'язують роботодавця проводити виплату працівникам заробітної плати регулярно в робочі дні у строки, встановлені колективним договором або нормативним актом роботодавця, але не рідше двох разів на місяць через проміжок часу, що не перевищує шістнадцяти календарних днів, та не пізніше семи днів після закінчення періоду, за який здійснюється виплата. Наголошено, що дотримання мінімального рівня заробітної плати є обов'язковим для усіх підприємств, установ та організацій.



Роз'яснено, що під час укладання трудового договору роботодавець зобов'язаний проінформувати працівника під розписку про наявність на його робочому місці небезпечних і шкідливих виробничих факторів, можливі наслідки їх впливу на здоров'я, а також про права на пільги і компенсації за роботу в таких умовах відповідно до чинного законодавства і колективного договору. Для виконання цих вимог необхідно провести цілий комплекс досліджень, установити наявність чи відсутність на робочому місці небезпечних і шкідливих виробничих факторів, включити до колективного договору перелік пільг за роботу в шкідливих умовах, норми забезпечення засобами індивідуального захисту, спецодягом тощо. Такі дослідження провадяться в рамках атестації робочих місць за умовами праці.

Особливу увагу присутніх звернуто на те, що атестація робочих місць здійснюється відповідно до Порядку проведення атестації робочих місць за умовами праці, затвердженого постановою КМУ від 01.08.1992 року №442 та Методичних рекомендацій для проведення атестації робочих місць за умовами праці, затверджених спільною постановою Міністерства праці і Міністерства охорони здоров'я України від 01.09.1992 року №41. Відповідно до пункту 4 Порядку, періодичність проведення атестації робочих місць визначається в колективному договорі підприємства, але атестація має проводитись не рідше одного разу на 5 років. Відповідальність за своєчасне та якісне проведення атестації покладається на керівника підприємства, організації.



До списку новинВпередНазад